Újabb Radeon RX 5600XT riválisok, ezúttal az ASUS műhelyéből

A DUAL Mini sorozat tagjai költséghatékony kivitelben érkeznek, egyikük pedig még egy kis gyári tuningot is kapott.

Újabb Radeon RX 5600XT riválisok, ezúttal az ASUS műhelyéből

Az ASUS két új GeForce RTX 2060 DUAL Mini sorozatú videokártya piacra dobására készül, amelyek mindketten költséghatékony megoldásoknak tekinthetőek, vagyis várhatóan a korábban bemutatott, azóta kereskedelmi forgalomban is elérhető EVGA GeForce RTX 2060 KO által kitaposott ösvényt követhetik. Utóbbi termék azért is bírt nagy jelentőséggel, mert megjelenése után formálisan csökkent a GeForce RTX 2060-as videokártyák ára.

Az ASUS két újdonsága gyakorlatilag teljesen azonos dizájnnal érkezik, ám az egyik referencia órajeleken ketyeg, a másiknál azonban már bevetettek némi tuningot is az extra teljesítmény érdekében. Az RGB LED alapú világítás így sem hiányzik a kínálatból, igaz, a szokásoshoz képest kifejezetten szerény mennyiségben képviselteti magát.

Galéria megnyitása

Mindkét termék 197 milliméter hosszú, szélességük 121 milliméter, a rajtuk található kétventilátoros hűtés két slotnyi helyet foglal el az adott számítógépházban. A NYÁK lap kialakítását, illetve a rajta található komponenseket a költséghatékonyság elve mentén tervezték meg, illetve válogatták össze. A termékek jó eséllyel a GeForce GTX 1660 Ti sorozat nyomtatott áramköri lapját használhatják, hiszen a TU116 és a TU106 lábkiosztás terén kompatibilisek.

Galéria megnyitása

A hűtésért felelős megoldás esetében a GPU-val közvetlenül érintkező hőcsöveket alkalmaztak, amelyek alumínium lamelláknak adják át az általuk felvett hőt. A hűtőtömb fölé két darab 90 milliméteres Axial-Tech ventilátor került, amelyeknél IP5X minősítés is rendelkezésre áll, vagyis porálló a dizájn. Maguk a ventilátorok alacsony terhelés alkalmával teljesen leállnak, így a kártyák hangtalanul üzemelhetnek, passzív hűtés mellett. A költséghatékonyság miatt hátlapi hűtőlemez ezúttal nincs.

Galéria megnyitása

A referencia órajeleken ketyegő ASUS GeForce RTX 2060 DUAL Mini esetében a GPU 1365 MHz-es alap- és 1680 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelet használhat, míg az ASUS GeForce RTX 2060 DUAL Mini OC változatnál már 1365 MHz-es alap- és 1725 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajel áll rendelkezésre, ami OC Mode alkalmazása mellett 1755 MHz-ig tolható ki. A 192-bites memória-adatsínre kapcsolódó 6 GB-nyi GDDR6-os VRAM effektív órajele mindkét modellnél a referenciának megfelelő 14 GHz.

Galéria megnyitása

Az egyetlen nyolctűs PCI Express tápkábelt igénylő újdonságok videó kimenetei között egy Dual-Link DVI-D, egy DisplayPort 1.4-es, valamint egy HDMI 2.0b videó kimenetet találunk. Az alapmodell várhatóan 299 dollárba kerül majd, csak úgy, ahogy az EVGA GeForce RTX 2060 KO, míg a tuningolt Dual Mini O6G ára 20-30 dollárral magasabb lehet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap