Formálisan csökkentette a GeForce RTX 2060 árát az Nvidia

Ezzel a lépéssel a Radeon RX 5600 XT jövő heti megjelenésére reagál a cég.

Formálisan csökkentette a GeForce RTX 2060 árát az Nvidia

Az AMD Radeon RX 5600 XT videokártyái a következő hét folyamán, egészen pontosan január 21-én jelennek meg kereskedelmi forgalomban, e jeles napra pedig már készül is az Nvidia. Első körben az EVGA mutatott be egy GeForce RTX 2060 KO videokártyát, ami az agresszív árazásnak köszönhetően már a 300 dollár alatti ársávban versenyez, hiszen 299 dollárba kerül.

Most pedig az Nvidia is bejelentett egy fontos, de formális változást: a GeForce RTX 2060 árát 299 dollárra mérsékelték, a változás pedig nem csak a partnerek termékeire, hanem a Founders Edition kártyákra is érvényes. A GeForce GTX 2060 egyébként 349 dolláros áron jelent meg 2019 elején, vagyis az árcsökkentés érezhető.

Galéria megnyitásaEzzel a még meg sem jelen Radeon RX 5600 XT nehezített terepet kapott, hiszen az AMD eredetileg a 279 dolláros GeForce GTX 1660 Ti ellen küldte harcba újdonságát, ami szintén 279 dollárba kerül, most viszont, hogy a gyorsabb GeForce RTX 2060 csak 20 dollárral kerül többe a Radeon RX 5600 XT-nél, sokkal érdekesebbé vált a csata. Alapjában véve a Radeon RX 5600 XT megjelenésére az Nvidiának mindenképpen árcsökkentéssel kellett reagálnia, azaz vagy a GeForce GX 1660 Ti, vagy pedig a GeForce RTX 2060 árát kellett volna csökkentenie – a vállalat utóbbi mellett döntött.

Hogy a Radeon RX 5600 XT mire lesz képes az új terepen? A következő héten kedden egészen biztosan kiderül, hiszen akkor jelennek meg az első független tesztek, amelyek minden lényeges tudnivalót tartalmaznak majd.

Az is kérdéses, hogy az Nvidia formális bejelentését milyen gyorsan követik a kiskereskedelmi árak, de mivel a korábban kiadott videokártyák árai amúgy is fokozatosan csökkennek, már most is olcsóbb a legtöbb modell, mint amennyibe a megjelenés utáni időszakban kerültek. A formális árcsökkentés hatására remélhetőleg még kedvezőbb árakat láthatunk a nem is oly távoli jövőben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap