Újabb profi videokártya: ATI FirePro RG220

Újabb profi videokártya: ATI FirePro RG220

Az AMD FirePro sorozatában számos professzionális felhasználásra szánt videokártya van jelen, amelyek főként CAD alkalmazásokhoz, különböző videó szerkesztő és digitális tartalomkészítő alkalmazásokhoz, valamint a pénzügyi szektor és a piaci elemzők számára lettek kifejlesztve. A FirePro sorozat ma egy új taggal, az ATI FirePro RG220-as modellel bővült, amely egy speciális megoldásnak tekinthető.

A videokártya PC-over-IP protokolon, azaz hálózaton keresztül biztosít távoli elérést a felhasználók számára az adatközpontokhoz, illetve szerverekhez, így a nagy helyigényű asztali konfigurációk helyett elegendő egy ún. vékony kliens használata, ugyanis az érdemi munkát maga a szerver végzi el, a vékony kliensen csak a folyamatok, illetve feladatok irányítása szükséges, így egy-egy ilyen szerkezet csak az alkalmazás szerver által küldött adatok megjelenítését végzi.

Az újdonság 35W-os TDP mellett üzemel, azaz a rendszermérnökök nem csak szolgáltatásainak, hanem fogyasztásának köszönhetően is igen költséghatékony rendszert állíthatnak össze a videokártya alkalmazásával. A termék 512 MB-nyi fedélzeti memóriával bír és egyszerre két megjelenítő kezelésére is képes. A szerver által feldolgozott adatok biztonságosan, vállalati tűzfal rendszeren keresztül jutnak el a vékony kliensekhez, illetve a felhasználókhoz, az adatokat a hatékonyság érdekében tömöríti a rendszer.

Galéria megnyitása

A FirePro RG220-as videokártyával ellátott adatközpontok, illetve munkaállomások a Parallels Workstation Extreme szoftver segítségével akár több virtuális operációs rendszert is futtathatnak, így a felhasználók különböző, a munkájuk által igényelt rendszerekhez csatlakozhatnak, mindezt úgy, hogy a már megszokott grafikai teljesítményt és felhasználói élményt biztosítja számukra a rendszer.  A videokártyával felszerelt munkaállomás egy DMS-59-es csatlakozóval rendelkezik, amit két DVI kimenetre lehet leosztani, amik maximálisan kettő, egyenként 1920 x 1200 pixeles natív felbontás mellett üzemelő monitor csatlakoztatására alkalmasak (D-sub lehetőség nincs). Kliens oldalon a maximálisan elérhető videó felbontás az adott vékony kliens képességeitől függ. A PCI Express x16-os slotba illeszkedő, passzív hűtéssel ellátott videokártya egyébként DirectX 10.1-es támogatással érkezik, pontos specifikációiról több információ nem áll rendelkezésre.

A termék hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert. Az újdonsággal kapcsolatban további információkat az AMD hivatalos weblapján találnak az érdeklődők.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap