Újabb P55-ös alaplap az EVGA-tól

Az ASUS-hoz, az MSI-hez és a Gigabyte-hoz hasonlóan az EVGA is készül a P55-ös alaplapok rajtjára, méghozzá nem is akármilyen termékekkel. Az egyszerűbb P55-ösök mellett a gyártó két olyan terméket is piacra dob, amelyek az Nvidia nF200-as SLI chipjével rendelkeznek, így a csak és kizárólag P55-ös PCH-ra épülő alaplapoknál több PCI Express sávval ezáltal pedig több PCI Express x16-os csatlakozóval rendelkeznek majd.

Újabb P55-ös alaplap az EVGA-tól

Az ASUS-hoz, az MSI-hez és a Gigabyte-hoz hasonlóan az EVGA is készül a P55-ös alaplapok rajtjára, méghozzá nem is akármilyen termékekkel. Az egyszerűbb P55-ösök mellett a gyártó két olyan újdonságot is piacra dob, amelyek az Nvidia nF200-as SLI chipjével rendelkeznek, így a csak és kizárólag P55-ös PCH-ra épülő alaplapoknál több PCI Express sávval, ezáltal pedig több PCI Express x16-os csatlakozóval rendelkeznek majd.

A két újdonság közül az egyik alaplap már lencsevégre is akadt: a termék a stílszerűen a P55 FTW (For The Win) nevet viseli. A teljes egészében fekete nyomtatott áramköri lapra épülő újdonságon egy LGA-1156-os processzorfoglalat és négy darab DDR3-2600+ memóriafoglalat van jelen, de ezek mellett négy darab PCI Express x16-os slotot is elhelyezett rajta a gyártó (ám ha mind a négyet ki akarjuk használni, akkor természetesen be kell érnünk az x8-as sávszélességgel).

A terméken 6 darab SATA 3 Gbps-os és két darab eSATA port, két darab Gigabites Ethernet csatlakozó és egy nyolccsatornás integrált audió vezérlő foglal helyet. A bekapcsoló-, reset- és CMOS Clear mikrokapcsolók mellett egy kétszer hétszegmenses debug led kijelzővel is rendelkezik az alaplap, ez utóbbi a különböző hibajelenségek pontos okának felderítésében nyújt segítséget a felhasználók számára. A termék számos olyan tulajdonsággal és szolgáltatással is rendelkezik, amelyek az overclockerek esetében fontos lehet, például az alaplapon elhelyezett jumperek segítségével a PCI Express slotok letiltására is lehetőség nyílik.

A különlegesség várhatóan az első P55-ös alaplapok megjelenése után kerülhet forgalomba, árával kapcsolatban azonban sajnos nem állnak rendelkezésre információk. A másik nForce 200-as chippel ellátott EVGA alaplap egyébként a P55 Classified 200-as típusjelzést viseli.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward