Újabb hatmagos Opteronok az AMD kínálatában

Az AMD első hatmagos processzorai még június folyamán mutatkoztak be: az akkori modellek bejelentésekor a vállalat ígéretet tett rá, hogy hamarosan újabb, ezúttal már alacsonyabb fogyasztás mellett üzemelő processzorokat is piacra fog dobni. A friss termékekre egészen idáig kellett várni: a nagy processzorgyártó vállalat bemutatta SE és HE termékcsaládjait, amelyek közül utóbbiakban az Istanbul kódnévvel ellátott processzorok energiatakarékos verziói foglalnak helyet.

Újabb hatmagos Opteronok az AMD kínálatában

Az AMD első hatmagos processzorai még június folyamán mutatkoztak be: az akkori modellek bejelentésekor a vállalat ígéretet tett rá, hogy hamarosan újabb, ezúttal már alacsonyabb fogyasztás mellett üzemelő processzorokat is piacra fog dobni. A friss termékekre egészen idáig kellett várni: az AMD bemutatta SE és HE termékcsaládjait, amelyek közül utóbbiakban az Istanbul kódnévvel ellátott processzorok energiatakarékos verziói foglalnak helyet.

Az AMD hivatalos weboldalán ugyan még nincs fent a közlemény, de a gyártó a termékek árlistáját már elérhetővé tette, így kvázi útjukra indította a processzorokat. A friss modellek az Opteron 2400-as sorozatba tartoznak, a processzorok 2P, azaz kétutas megoldások, amelyek kétprocesszoros szerverekben, illetve munkaállomásokban kaphatnak helyet. A pontos listát egy táblázat formájában tekinthetjük meg az alábbi képen.

A hírek szerint az AMD ezzel egy időben az Opteron 8400-as processzorok árazásával kapcsolatban is ejt néhány kisebb nagyobb módosítást. Az AMD Istanbul processzorai az Intel Nehalem alapú Xeonjaival összehasonlítva teljesítmény, azaz sebesség tekintetében gyengébbek ugyan, de energiatakarékosság szempontjából már összehasonlíthatóak az Intel megoldásaival. Az AMD a HE termékcsaláddal az Intel alacsony fogyasztású Xeon processzorainak szeretne konkurenciát teremteni, de hogy ez mennyire sikerül, az majd a jövőben kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward