Újabb hat processzor az AMD-től

Tegnap érkezett néhány érdekes információ, amelyek arról számoltak be, hogy az AMD processzorkínálata az idei év harmadik negyedévében összesen nyolc új energiatakarékos modellel bővülhet. A termékek között Socket AM3-as Athlon II-es és Phenom II-es, három- és négymagos központi egységek egyaránt jelen vannak. No, de ez még nem minden: ma újabb értesülések szivárogtak ki a vállalat CPU termékpalettájával kapcsolatban, amelyek szerint újabb hat processzorral gyarapodhat a kínálat.

Újabb hat processzor az AMD-től

Tegnap érkezett néhány érdekes információ, amelyek arról számoltak be, hogy az AMD processzorkínálata az idei év harmadik negyedévében összesen nyolc új energiatakarékos modellel bővülhet. A termékek között Socket AM3-as Athlon II-es és Phenom II-es, három- és négymagos központi egységek egyaránt jelen vannak. No, de ez még nem minden: ma újabb értesülések szivárogtak ki a vállalat CPU termékpalettájával kapcsolatban, amelyek szerint rövidesen újabb hat processzorral gyarapodhat a kínálat.

A legfrissebb információk alapján a harmadik negyedév vége felé további három darab kétmagos Athlon II-es, két darab kétmagos, valamint egy darab négymagos Phenom II-es processzor érkezésére számíthatunk, természetesen ezek a processzorok is Socket AM3-as tokozással lesznek ellátva, de már nem lesznek energiatakarékosak. Az Athlon II-es modellek mindegyike 65W-os TDP mellett üzemel és 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. Az Athlon II X2 250-es változat 3 GHz-en, a 245-ös modell 2,9 GHz-en, míg a 240-es verzió 2,8 GHz-en fog üzemelni.

A kétmagos Phenomok között két új modell található, ezek már 80W-os TDP-vel, 1 MB-nyi másodszintű- és 6 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral bírnak. A Phenom II X2 550-es processzor órajele 3,1 GHz, míg a Phenom II X2 545-ös változaté 3 GHz lesz. A Phenom II X4 925-ös típusjelzéssel ellátott termék már négy maggal, 2 MB-nyi másodszintű- és 6 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral, valamint 2,8 GHz-es órajellel és 95W-os TDP-vel próbálhat meg hódítani a piacon. Ez a négymagos újdonság tulajdonképpen a jelenleg is forgalomban lévő X4 920-as modell Socket AM3-as kiadása lesz.

A Socket AM3-as modellek DDR2-1066 MHz-es és DDR3-1333 MHz-es memóriatámogatással egyaránt rendelkeznek a beépített memóriavezérlőnek köszönhetően, így Socket AM2/AM2+-os DDR2-es és Socket AM3-as DDR3-as rendszerekben zökkenőmentesen használhatóak lesznek. A táblázatban szereplő újdonságok pontos végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward