Újabb H55-ös mATX alaplap az ASRocktól

Az ASRock műhelyéből egy igen olcsó H55-ös alaplap került elő, amely mATX formátum köré épül és ami sorrendben már a gyártó ötödik megoldása a témában. Az újdonság természetesen LGA-1156-os processzorfoglalattal rendelkezik és nem csak az új kétmagos, integrált video vezérlővel ellátott Clarkdale, hanem a négymagos, integrált video vezérlő nélküli Lynnfield processzorokkal is gond nélkül megbirkózik. Utóbbiak alkalmazáskor a hátsó kivezetések között elhelyezett video kimenetek IGP hiányában értelemszerűen nem adnak ki magukból video jelet.

Újabb H55-ös mATX alaplap az ASRocktól

Az ASRock műhelyéből egy igen olcsó H55-ös alaplap került elő, amely mATX-es formátumú és ami sorrendben már a gyártó ötödik megoldása a témában. Az újdonság természetesen LGA-1156-os processzorfoglalattal rendelkezik és természetesen nem csak az új kétmagos, integrált video vezérlővel ellátott Clarkdale, hanem a négymagos, integrált video vezérlő nélküli Lynnfield processzorokkal is gond nélkül megbirkózik. Utóbbiak alkalmazáskor a hátsó kivezetések között elhelyezett video kimenetek IGP hiányában értelemszerűen nem adnak ki magukból video jelet.

Az új alaplap a H55ME-LE típusjelzést viseli és két darab DDR3-as memóriafoglalattal rendelkezik, amelyekben akár DDR3-2600 MHz-es memória modulokat is elhelyezhetünk. A terméken egy darab PCI Express x16-os slot várja a videokártyákat, SATA portokból pedig összesen négy darab áll rendelkezésre, ezek természetesen még a 3 Gbps-os technológiára épülnek. A gyártó nyolccsatornás integrált audio vezérlőt, Gigabites Ethernet vezérlőt, valamint D-Sub és DVI portokat is elhelyezett a terméken.

A friss termék automatikus tuning opcióval is büszkélkedik, amelyről a Turbo 50 névre keresztelt technológia gondoskodik. Ez a megoldás a gyártó állítása szerint akár 50%-kal is képes megemelni a rendszer teljesítményét azáltal, hogy automatikusan emeli a processzor, a memória modulok és a grafikus mag órajelét (Clarkdale IGP esetén).

A gyártó ennél az alaplapnál is használja a piacon egyedülállónak számító megoldást: az LGA-1156-os processzorhűtő rögzítéséhez használt furatok mellett egy-egy további furatot is találunk, amelyek segítségével régi LGA-775-ös processzorhűtőnkkel is használhatjuk új Clarkdale vagy Lynnfield processzorunkat. Ez főleg akkor jó, ha LGA-775-ös rendszerünkhöz korábban egy drága, hatékony hűtőt vásároltunk, ezt ugyanis a platform cseréjével nem kell száműzni a rendszerből.

Az ASRock H55M-LE várhatóan február folyamán jelenik meg az üzletek polcain, ára pedig valamivel 65 euró alatt fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward