Újabb funkciókkal bővül a Sony PSP

A Sony a Nintendo-val folyamatos harcokat vív, a legfrissebb tervek szerint a PSP (PlayStation Portable) kommunikációs eszközként is funkcionálhat a jövőben, tahát lehetőség lesz a készülékkel a videotelefonálásra, illetve a rövid szöveges üzenetek küldésére és fogadására. Egy másik interjúban a Sony bejelentette egyéb terveit is a PSP-vel kapcsolatban: a kis eszköz majd navigációra is használható lesz, ennek érdekében külön hardvert és szoftvert fejlesztenek majd ki.

Újabb funkciókkal bővül a Sony PSP

A British Telecom, továbbiakban BT, már korábban beszámolt a PSP-vel kapcsolatos telekommunikációs terveiről, ennek értelmében 2008. januárjától az Egyesült Királyságban, Németországban, Spanyolországban és Olaszországban lesz elérhető a telefonos szolgáltatás, a felhasználóknak szerződést kell majd kötniük a BT-vel, illetve egy speciális alkalmazást kell telepíteniük.

A tervek szerint a készülékhez tartozó szoftver ingyenes lesz, azaz a PSP-k közötti kommunikációért nem kell fizetni, ám ha a kis konzollal mobiltelefonszámot hív a felhasználó, akkor azért már fizetni kell. A szolgáltatás díjazásával kapcsolatban egyelőre nem közölt részleteket a BT, a cég mindössze annyit mondott, hogy a SoftPhone szolgáltatás áraihoz hasonlítanak majd a díjak.

A SoftPhone szolgáltatás keretein belül az országon belüli hívások díja 0,059 dollár percenként, az Egyesült Királyság beli mobilszámok hívásáért 0,014 dollár és 0,24 dollár közötti díjat kell fizetni. A nemzetközi hívások akár 0,19 dollárba is kerülhetnek percenként, ehhez az összeghez 0,11 dolláros kapcsolási díjat is felszámol a szolgáltató.

A BT a VoIP PSP szolgáltatást Európában, Afrikában és Óceániában indítja el a Sony Computer Entertainment Europe Ltd. támogatásával. A Sony tulajdonképpen nem nagyon érdekelt a szolgáltatásban, ám az említett BT VoIP lehetőség Amerikában, Japánban és Ázsiában nem lesz elérhető.

A Sony tervei szerint a GPS hardver és szoftver 2008. februárjától kezdve lesz elérhető, ennek köszönhetően rendkívül hasznos funkcióval gazdagodik majd a népszerű PSP konzol.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward