Újabb Athlon II-es processzorok az AMD-től

Az AMD az Intel-hez hasonlóan új processzorok piacra dobására készül, amelyek ugyan hivatalosan még nem lettek bejelentve, de már egy-két európai webáruház kínálatában fellelhetőek csak úgy, mint az ASUS NVIDIA ION alapú Eee Top 2002T névre keresztelt egybegépe, amiről pont a mai nap folyamán érkeztek hírek.

Újabb Athlon II-es processzorok az AMD-től

Az AMD az Intel-hez hasonlóan új processzorok piacra dobására készül, amelyek ugyan hivatalosan még nem lettek bejelentve, de már egy-két európai webáruház kínálatában fellelhetőek csak úgy, mint az ASUS NVIDIA ION alapú Eee Top 2002T névre keresztelt egybegépe, amiről szintén a mai nap folyamán érkeztek hírek.

Visszatérve az AMD új központi egységeire: a jövevények az Athlon II-es processzorcsaládba tartoznak, négy maggal, és kedvező árral rendelkeznek. A szóban forgó processzorok az Athlon II X4 620-as és Athlon II X4 630-as típusjelzést viselik és már számos on-line viszonteladónál találkozhatunk velük. Az Athlon II X4 620 2,6 GHz-es órajelen üzemel és 95W-os TDP-vel rendelkezik. A másodszintű gyorsítótár mérete magonként 512 KB, harmadszintű gyorsítótár pedig nincs, az a Phenomok kiváltsága. A processzor kétcsatornás DDR3-1333 MHz-es és szintén kétcsatornás DDR2-1066 MHz-es memóriatámogatást kínál. Az Athlon II X4 630-as modellre is igazak a 620-as változatnál felsorolt specifikációk, a két termék között mindössze egyetlen különbség van: a 630-as processzor már nem 2,6 GHz-en, hanem 2,8 GHz-en üzemel.

A legolcsóbban egy brit viszonteladónál lehet hozzájutni a termékekhez: ennél a kereskedőnél 72,86 fontba kerül az X4 620-as és 87,75 fontba az X4 630-as modell. Ezek az árak 32-, illetve 59%-kal magasabbak, mint az Athlon II X2 250-es processzor árai.

Ezek az árak rendkívül vonzóak, főleg ha azt nézzük, hogy az Intel legolcsóbb négymagos Core 2 Quad processzora jelenleg 150 dollárba kerül. Az új Athlon II X4-es modellek várhatóan a magasabb órajelen üzemelő hárommagos Phenom II-es processzorokkal lesznek közel azonos teljesítmény szinten. Érdekesség, hogy a hír főszereplőiről, azaz a két új processzorról már múlt hónapban is hallhattunk, amikor a termékek először tűntek fel a neten az MSI processzor-kompatibilitási listáján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward