Új videokártya hűtő a Thermaltake-től

A Thermaltake az elmúlt idők során is jelen volt a videokártyahűtő piacon a különböző hűtőalkalmatosságainak köszönhetően, ám a gyártó palettája most egy újabb, kétventilátoros megoldással bőbült. Az új videokártyahűtő DuOrb AX típusjelzéssel kerül forgalomba, az egység számos ATI és Nvidia kártyára passzol, így a felhasználók szélesebb körében is népszerűvé válhat.

Új videokártya hűtő a Thermaltake-től

A Thermaltake az elmúlt idők során is jelen volt a videokártya hűtő piacon a különböző hűtőalkalmatosságainak köszönhetően, ám a gyártó palettája most egy újabb, kétventilátoros megoldással bővült. Az új videokártya hűtő DuOrb AX típusjelzéssel kerül forgalomba, az egység számos ATI és Nvidia kártyára passzol, így a felhasználók szélesebb körében is népszerűvé válhat.

A Thermaltake újdonságán két darab 80 mm-es átmérővel rendelkező ventilátor található, amelyek 23,8 CFM (40,46 m3/h) levegő szállítására képesek  a ventilátorok 2500-as percenkénti fordulatszámmal üzemelnek. Az újdonság különleges bevonattal ellátott, rézből készült talppal büszkélkedik, a talpazathoz két darab, egyenként 6 mm-es átmérőjű hőcső csatlakozik. A hőcsöveket alumínium bordákkal látta el a gyártó, az egész szerkezet mindössze 250 grammos súllyal bír. A DuOrb AX tulajdonképpen a DuOrb utódja: az AX modell támogat néhány olyan új és régi kártyát is, amelyekkel a DuOrb nem képes megbirkózni. A DuOrb AX esetében is igaz a megállapítás: a ventilátorok nem csak a hűtőbordákat, hanem a GPU körüli alkatrészeket is ellátják friss levegővel. Az újdonság - mint korábban említettük - számos ATI és Nvidia kártyához használható, a támogatott termékek az alábbi listában találhatóak: Nvidia GeForce 9600 GT, 8800 GTX/GTS/GT, 8600 GTS/GT, 7900 GTX/GT/GS, 7800 GTX/GT/GS, 7600 GT/GS, 6800 GT/GS, valamint AMD/ATI Radeon HD 3870, HD 3850, X1950 PRO/XTX/XT, X1900 GT/XTX/XT és X1800 GTO/XL/XT.

A Thermaltake Duorb AX mellé a gyártó négy darab hűtőbordát mellékel, amelyeket a kártya VRM moduljaira rögzíthetünk, de a csomagban további 13 darab alumínium hűtőborda is helyet kap, ezeket a videokártya memória chipjeire lehet felhelyezni. A Thermlatake DuOrb AX várhatóan az elkövetkező hetek folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban, az egység várható végfelhasználói ára még nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward