Új VIA lapkakészlet Full HD támogatással

A VIA Technologies egy új lapkakészlettel jelentkezett, amelyet ezúttal is egy hatékony energiafelhasználás mellett üzemelő megoldás, amely rendkívül kicsi, keveset fogyaszt, ám ez egyáltalán nem megy a teljesítmény rovására. Az újdonság nem más, mint a VIA VX885-ös típusjelzéssel ellátott megoldás, amely mindent tartalmaz, amire egy kisméretű rendszernek szüksége lehet.

Új VIA lapkakészlet Full HD támogatással

A VIA Technologies egy új lapkakészlettel jelentkezett, amely ezúttal is egy hatékony energiafelhasználás mellett üzemelő megoldás. Rendkívül kicsi és keveset fogyaszt, ám ez egyáltalán nem megy a teljesítmény rovására. Az újdonság nem más, mint a VIA VX885-ös .

A gyártó közleménye szerint a VX855-ös MSP (Media System Processor - média rendszer processzor) már Windows 7 támogatással is bír (Windows 7 Ready), az egység a Chromotion motor jóvoltából teljes hardveres gyorsítást kínál a h.264-es, az MPEG-2/4-es, a VC-1-es és a WMV 9-es kódolású HD videók lejátszásához, amelynek köszönhetően videók lejátszása közben a processzor terhelése és így a fogyasztása is csökken. A termék megbirkózik az 1080p-s HD videókkal is.

A chipset VIA Nano, VIA C7 és VIA Eden processzorokkal kompatibilis, ezeket az egységeket a rendszer 400/800 MHz-es FSB támogatással fogadja. A rendszer DDR2-es memóriavezérlőt tartalmaz és összesen 4 GB-nyi memória kezelésére képes. A VX855 előnye, hogy az északi híd és a déli híd egyetlen kisméretű chipben foglal helyet, ezzel sokkal helytakarékosabb megoldásnak minősül (mindössze 27mm x 17mm), mint a hagyományos, két chipből álló rendszerek. A 2,3 W-os TDP-vel rendelkező rendszer 6 darab USB portot kínál, ezen kívül SDIO, UART, LPC és SMBus támogatással érkezik.

A rendszerben egy VIA Chrome 9-es sorozatú integrált videó vezérlő található, de természetesen a beépített nyolccsatornás audió vezérlő sem hiányzik a kínálatból. A felsorolt videó szabványok támogatásán kívül akár 3 darab, egyenként 8 csatornával rendelkező audió stream kezelésére is képes egy időben, mindehhez akár 32-bites kvantálási hossz és akár 192 KHz-es mintavételi frekvencia is tartozhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward