Új ventilátor és új processzorhűtő a Noctua-tól

A Noctua legújabb ventilátora tulajdonképpen egy mérföldkőnek számít a vállalat történetében, ugyanis ez az első 140 mm-es átmérővel büszkélkedő Noctua légkeverő. A termék elsőként az idei Computex alkalmával mutatkozott be a nagyközönség előtt csak úgy, mint maga az NH-D14-es processzorhűtő.

Új ventilátor és új processzorhűtő a Noctua-tól

A Noctua legújabb ventilátora tulajdonképpen egy mérföldkőnek számít a vállalat történetében, ugyanis ez az első 140 mm-es átmérővel büszkélkedő Noctua légkeverő. A termék az idei Computex alkalmával mutatkozott be a nagyközönség előtt csak úgy, mint maga az NH-D14-es processzorhűtő.

Noctua NF-P14 FLX: a csendes óriás.

Az NF-P14 FLX típusjelzéssel ellátott termék SSO (Self-Stabilising oil pressure) csapágyazással rendelkezik, a ventilátor összesen 9 darab lapátot tartalmaz, amelyeknek mindegyike VCN (Cortex-Control Notches) technológiával készül, azaz a lapátok egyik oldalán két pici bevágás van jelen, ezek pedig a még halkabb működést szolgálják. A különlegesen kialakított (SCD2 - Smooth Commutation Drive) motornak és a minőségi alkatrész kialakításnak köszönhetően a ventilátor rendkívül halkan üzemel. A termék 150000 üzemórán át képes meghibásodás nélkül ellátni feladatát, ami igen szép eredmény.

A ventilátorhoz két darab adaptert is mellékel a vállalat, amelyek ellenállásokat tartalmaznak, így a termék névleges fordulatszámát 1200 RPM-ról 900 és 750 RPM-re is csökkentetjük igény szerint. A legalacsonyabb fordulatszámhoz 10,6 dB(A) üzemi zajszint tartozik, de a teljes, azaz 1200 RPM-es sebesség alkalmazásakor sem hangos a ventilátor: ekkor 19,6 dB(A) zajt generál.

A Noctua NF-P14 FLX névre keresztelt ventilátora hat év garanciával kerül a boltok polcaira november közepétől kezdve, a termék ajánlott végfelhasználói ára Európában 21,90 euró, míg az Amerikai Egyesült Államok területén 24,90 dollár lesz.

Noctua NH-D14: univerzális, csendes processzorhűtő

A Noctua a fent említett nagyméretű ventilátor mellett egy új, univerzális processzorhűtővel is jelentkezik. A friss termék az NH-D14 típusjelzést viseli, és nem túl meglepő módon tartalmazza a vállalat legújabb ventilátorát is, az NF-P14-et is. A 16 x 140 x 158 mm-es méretekkel rendelkező hűtő összesen hat darab, rézből készült heat pipe-ot tartalmaz, amelyek a hűtő talpazatától a két különálló alumínium lamella tömbbe továbbítják az adott processzor által termelt hőt. A csomagban az NF-P14-es ventilátor mellett egy NF-P12-es egység is helyet kapott: egyik légkeverő az egyik, míg másik a másik alumínium lamella tömb hűtéséért felel.

A 120 mm-es átmérőjű NF-P12 1300 RPM-es, míg a 140 mm-es NF-P14 1200 RPM-es maximális fordulatszám mellett üzemel, mindkét ventilátor SSO csapágyazással büszkélkedik és lapátjaik Vortex-Control bevágásokkal is el vannak látva. A légkeverők a fent említett maximális fordulatszámokon 19,8 dB(A) (NF-P12) és 19,6 dB(A) (NF-P14) zajszint mellett üzemelnek. Az új hűtő rögzíthetőségét tekintve egy univerzális darab, ugyanis az Intel LGA-775/1156-os és 1366-os, valamint az AMD Socket AM2/AM2+-os és AM3-as processzorfoglalataihoz egyaránt passzol. A hatékonyabb hőátadás érdekében a gyártó az újdonsághoz mellékeli NT-H1-es hővezető pasztáját is.

Az új processzorhűtő várhatóan szintén a hónap közepétől kezdve jelenik majd meg a boltok polcain, ára Európában 74,90 euró, míg az Amerikai Egyesült Államokban 84,90 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward