Új, üzleti WD merevlemez SAS csatlakozóval

A Western Digital a mai nappal egy újabb szegmensbe teszi be a lábát: az S25-ös névre keresztelt meghajtó személyében elkészült a vállalat első SAS (Serial Attached SCSI) csatlakozóval ellátott merevlemeze, amellyel az üzleti felhasználókat célozzák meg. A lépés hatására így már nem csak a Seagate, a Toshiba és a Hitahci, hanem  a Western Digital kínálatából is választhatnak maguknak SAS interfésszel felvértezett adattárolót a vásárlók.

Új, üzleti WD merevlemez SAS csatlakozóval

A Western Digital a mai nappal egy újabb szegmensbe teszi be a lábát: az S25-ös névre keresztelt meghajtó személyében elkészült a vállalat első SAS (Serial Attached SCSI) csatlakozóval ellátott merevlemeze, amellyel az üzleti felhasználókat célozzák meg. A lépés hatására így már nem csak a Seagate, a Toshiba és a Hitachi, hanem  a Western Digital kínálatából is választhatnak maguknak SAS interfésszel felvértezett adattárolót a vásárlók.

A specifikációk tanulmányozása után úgy tűnik, hogy az S25-ös modell sok-sok hasonlóságot mutat a VelociRaptor névre keresztelt egységgel. A két meghajtó közötti egyetlen lényeges különbség, hogy a VelociRaptor SATA 3 Gbps-os, míg az S25 SAS csatlakozóval bír, ám közös a termékekben a 300 GB-os adattároló kapacitás, a 16 MB-os gyorsítótár és a 3 ms-os átlagos elérési idő is. A merevlemezek 219 grammos súllyal büszkélkednek és mindketten 2,5 hüvelykes formátumúak, sőt, mindkettőjüknél 10000-es percenkénti fordulatszámon pörögnek az adattároló korongok.

Az S25-ös változat 3 Gbps-os és 6 Gbps-os SAS interfész támogatással érkezik, folyamatos adatátviteli sebessége 128 MB/s körüli értéket képvisel. Az újdonság valamivel több áramot fogyaszt, mint a VelociRaptor: az S25 keresés közben 7,38W-ot, míg üresjáratban 5,18W-ot "eszik", ezzel szemben a VelociRaptor beéri sorrendben 6,08W-tal és 4,58W-tal is. A SAS csatlakozónak köszönhetően a termék olyan szerver- és munkaállomás környezetekben kaphat majd helyet, ahol rendkívül fontos a gyors és megbízható adattároló(k) jelenléte. A WD S25-öse a cég állítása szerint 1,6 millió üzemórán át képes meghibásodás nélkül helytállni, ami ebben a szegmensben egyáltalán nem mondható különlegesnek.

Az új merevlemez árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk, a cég azt viszont elárulta, hogy már jelentkezett a világ két legnagyobb PC gyártója, akik fel kívánják használni a gyártó friss termékét a nem is oly távoli jövőben piacra kerülő új munkaállomás- és szerver konfigurációikban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward