Új tagokkal bővül az OCZ SSD kínálata

Az OCZ rendszeresen mutat be újdonságokat, amelyek a gyártó a különböző piaci szegmensekben elhelyezkedő termékpalettáit frissítik. Most sem történt ez másként: ezúttal a vállalat SSD meghajtói között köszönthetünk új modelleket, ugyanis megjelend az Apex család.

Új tagokkal bővül az OCZ SSD kínálata

Az OCZ rendszeresen mutat be újdonságokat, amelyek a gyártó különböző piaci szegmensekben elhelyezkedő termékpalettáit frissítik. Most sem történt ez másként: ezúttal a vállalat SSD meghajtói között köszönthetünk új modelleket, ugyanis megjelend az Apex család.

A gyártó közleménye szerint az Apex sorozatú flash alapú adattárolók pont a kínálat közepén helyezkednek el, azaz a felsőkategóriás Vertex és az olcsóbb, belépő szintet képviselő Core termékcsalád között foglalnak helyet. Az Apex SSD meghajtókból első körben három fajta modell látott napvilágot, amelyek mindegyike 2,5 hüvelykes formátummal és SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel érkezik. A legolcsóbb példány 60 GB-os adattároló kapacitást ígér, ára 200 dollár magasságában fog elhelyezkedni. A 120 GB-os változatért már 370 dollárt, a 250 GB-os meghajtóért pedig már 830 dollárt kérnek el.

Az Apex SSD meghajtók esetében érdekesség, hogy belső RAID 0 rendszert tartalmaznak, amelyhez frissített, átdolgozott vezérlőt társítottak a mérnökök, így az egységek 230 MB/s-os olvasási és akár 160 MB/s-os írási teljesítmény elérésére képesek, ami már igen-igen jónak számít. Az új meghajtók 99,88 x 69,63 x 9,3 mm-es méretekkel bírnak és 77 grammos súllyal rendelkeznek. A meghajtókat -10 Celsius fok és +70 Celsius fok közötti hőmérsékleten lehet használni, míg tárolni -55 és +140 között - állítja a gyártó. Az OCZ a termékek várható élettartamát 1,5 millió órában adta meg, azaz ennyi időn keresztül képesek az adattárolók meghibásodás nélkül üzemelni. A rendkívül hosszú üzemidő ellenére is csak 2 éves garancia vonatkozik majd a termékekre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward