Új SSD meghajtók a Samsungtól

A Samsung az első gyártó, aki 64 GB-os tárterülettel és SATA II-es csatolófelülettel rendelkező 1,8 hüvelkyes és 2,5 hüvelykes meghajtókat készít a felhasználói és az üzleti szegmens számára. Az egységek egyelőre csak mintapéldányok, a sebességük tekintetében ígéretesnek bizonyulnak:  az SSD meghajtók 100 MB/másodperces írási- és 120 MB/másodperces olvasási sebességekkel bírnak, ezek az értékek pedig igen jónak mondhatóak.

Új SSD meghajtók a Samsungtól

A Samsung az első gyártó, aki 64 GB-os tárterülettel és SATA II-es csatolófelülettel rendelkező 1,8 hüvelykes és 2,5 hüvelykes meghajtókat készít a felhasználói és az üzleti szegmens számára. Az egységek egyelőre csak mintapéldányok, a sebességük tekintetében ígéretesnek bizonyulnak:  az SSD meghajtók 100 MB/másodperces írási- és 120 MB/másodperces olvasási sebességekkel bírnak, ezek az értékek pedig igen jónak mondhatóak.

A Samsung a termékeket főként a notebookokhoz, illetve szerverekhez, munkaállomásokhoz és egyéb nagyteljesítményű konfigurációkhoz kínálja. A Samsung SATA II-es SSD meghajtói 50 nm-es csíkszélességgel rendelkező SLC (Single level cell) 8 Gb flash chipekkel vannak felszerelve. Az újdonságra a Samsung a saját nagysebességű Sata vezérlőjét szereli fel, valamint biztosít hozzájuk szoftveres támogatást is.

"A 64GB SATA II SSD meghajtók, amelyek a Samsung piacvezető NAND technológiájával vannak felvértezve, nagymértékben megnövelik a rendszerek teljesítményét, ezzel együtt rendkívüli hatékonysággal működnek." - mondta Jim Elliot a Samsung Semiconductor Inc Nand Flash marketing osztályának igazgatója.

Az új meghajtók pontos megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nem hozott nyilvánosságra részleteket a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward