Új Sony notebookok, Quad RAID SSD

A Lenovo mellett a Sony is igenagy hangsúlyt fektet notebook kínálatának fejlesztésére: a gyártó hamarosan több friss terméket is bejelent. A hírek szerint hamarosan érkeznek az Y11-es, S11-es és F11-es sorozatú notebook-újdonságok, a meglévő Z és CW sorozat pedig némi frissítésen esik majd át.

Új Sony notebookok, Quad RAID SSD

A Lenovo mellett a Sony is igen nagy hangsúlyt fektet notebook kínálatának fejlesztésére: a gyártó hamarosan több friss terméket is bejelent. A hírek szerint érkeznek az Y11-es, S11-es és F11-es sorozatú notebook-újdonságok, a meglévő Z és CW sorozat pedig némi frissítésen esik majd át.

Az új termékekről egy görög internetes áruház, a Compuland kínálata rántotta le a leplet, ahonnan azóta el is tűntek a noteszgépek adatlapjai. Valószínűleg a Sony illetékesei az üzemeltetők orrára koppintottak, hogy idő előtt talán nem kéne nyilvánosságra hozni az eddig gondosan titkolt részleteket. A rendelkezésre álló információk alapján a Vaio Y11-es notebook - amely a fenti képen is látható - tulajdonképpen egy átlagos megoldásnak fogható fel a maga 1,3 GHz-es Core 2 Duo SU7300-as processzorával, 4 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriájával és 320 GB-os merevlemezével. Az Y11-es sorozatú termékek várhatóan a belépő szintű X és a rendkívül jól felszerelt Z sorozatú noteszgépek között fognak helyet kapni mind felszereltség, mind pedig ár tekintetében. Ha már szóba került a Z sorozat, ejtsünk néhány szót róla is.

A Sony a Z termékpalettát frissíti, így hamarosan Core i5-520M processzorral szerelt konfigurációk is megjelennek a kínálatban. Érdekesség, hogy a Vaio Z modelleknél a specifikációs listában egy furcsa megjegyzést is olvashatunk, ami nem más, mint a Quad SSD jelenléte. A specifikáció "SSD RAID0: 64GB/128GB x4" megjegyzést tartalmaz, ami igen komoly írási- és olvasási sebességeket kínáló meghajtók alkalmazását jelenheti. Az egyelőre nem tisztázott, hogy négy darab 64 GB-os vagy 128 GB-os modul segítségével kínálnak-e 256 GB-os, illetve 512 GB-os adattároló kapacitással rendelkező SSD meghajtókat, vagy csak egyszerűen négy darab SSD modul felhasználásával készített 128 GB-os, illetve 64 GB-os adattárolókat alkalmaznak, mint amilyen a PhotoFast GMonster Quad Drive névre hasonló megoldása. Így vagy úgy, a tradicionális, 5400 RPM-es merevlemezekhez képest jelentősen növekszik majd az írási- és olvasási sebesség. Egy 1 GB-os fájl írása az 5400 RPM-es merevlemezen 25 másodpercet, míg a fent említett Quad SSD meghajtón 4 másodpercet vesz igénybe, hogy a hatalmas olvasási sebességről és a rendkívül alacsony elérési időről már ne is beszéljünk. A különleges SSD meghajtó mellett egy hasznos dolog is helyet kap az új Z sorozat tagjainál: korábban sokan hiányolták a billentyűzetről a háttérvilágítást, most ez széria tartozék lesz ebben a termékcsaládban.

Az F11-es sorozatban 16 hüvelykes kijelzővel és 500 GB-os merevlemezzel ellátott noteszgépek kapnak helyet. A 13 hüvelykes LCD kijelzővel ellátott S11-es család az SR sorozat helyét veheti át a piacon, az új noteszgépekben Core i3-330M processzor teljesít majd szolgálatot. Végül, de cseppet sem utolsó sorban, a CW család is frissül, ám ezzel kapcsolatban egyelőre konkrét információk nem állnak rendelkezésre.

Az újdonságok hivatalos bejelentésére hamarosan sor kerül, akkor a jelenleg még hiányzó információkról is lehullhat a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward