Új Samsung processzorok Cortex A8 alapokon

A mobil hardverelemek piacán folyamatosan zajlik az élet: most a Samsung jelentett be két új processzort, amelyek az ARM jól ismert Cortex-A8-as megoldásaira alapulnak. A Samsung friss megoldásai egyaránt 1 GHz-es órajelen üzemelnek, a termékek az S5PC110-es és az S5PV210-es típusjelzést viselik.

Új Samsung processzorok Cortex A8 alapokon

A mobil hardverelemek piacán folyamatosan zajlik az élet: most a Samsung jelentett be két új processzort, amelyek az ARM jól ismert Cortex-A8-as architektúrájára alapulnak alapulnak. A két új termék egyaránt 1 GHz-es órajelen üzemel, típusjelzésük S5PC110-es és az S5PV210-es .

Közös tulajdonság a két új jövevény esetében az, hogy mindketten 45 nm-es csíkszélességgel készültek és alacsony energiafelhasználás mellett dolgoznak. A központi egységek 32 KB-nyi adat- és 32 KB-nyi utasítás gyorsítótárat (L1 Cache), plusz 512 KB-nyi másodszintű gyorsítótárat hordoznak magukban. A processzorok tokozásán belül nem csak a Cortex-A8-as processzormag, hanem egy 3D-s grafikus motor, egy 1080p-s videó gyorsítására képes motor, valamint egy beépített HDMI 1.3-as interfész is helyet kapott. Az extrák jóvoltából az egység 30 képkocka/másodperces sebességgel képes a Full HD videók lejátszására, valamint ugyanilyen sebességgel rögzít is (a formátumok még nem tisztázottak).

A Samsung közleménye szerint az S5PC110-es modell 14 x 14 mm-es FBGA tokozással érkezik, így OneDRAM, mobil DDR vagy LP DDR2-es típusú memóriákat társíthatnak majd hozzá a gyártók. A másik újdonság, azaz az S5PV210-es modell már 17 x 17 mm-es tokozással érkezik és kétcsatornás, 32-bites DDR2-es memória interfésszel büszkélkedik.

A két újdonság közül az S5PC110-es modell főként felsőkategóriás okostelefonokban, míg az S5PV210-es változat netbookokban és smartbookokban kaphat helyet. A termékek első mintapéldányai várhatóan az idei év decemberében készülnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward