Új, professzionális videokártyák az AMD-től

Az AMD évek óta kínál videokártyákat a professzionális felhasználók számára, ezek az egységek FireGL típusjelzéssel kerülnek forgalomba. A tervezőknek szánt videokártyák most egy új sorozattal bővülnek: a gyártó bejelentette a FirePro sorozat érkezést, amely rögtön két új videokártyát is tartalmaz. Ezek a termékek a CAD és a DCC alkalmazások profi felhasználóinak készülnek, egyáltalán nem a játékos társadalmat veszi célba velük a gyártó, arra ott vannak az egyéb megoldások, mint például a hamarosan érkező Radeon HD 4870 X2.

Új, professzionális videokártyák az AMD-től

Az AMD évek óta kínál videokártyákat a professzionális felhasználók számára, ezek az egységek FireGL típusjelzéssel kerülnek forgalomba. A tervezőknek szánt videokártyák most egy új sorozattal bővülnek: a gyártó bejelentette a FirePro sorozat érkezést, amely rögtön két új videokártyát is tartalmaz. Ezek a termékek a CAD és a DCC alkalmazások profi felhasználóinak készülnek, egyáltalán nem a játékos társadalmat veszi célba velük a gyártó, arra ott vannak az egyéb megoldások, mint például a hamarosan érkező Radeon HD 4870 X2. A FirePro márkanév bevezetését egyébként azzal indokolta az AMD, hogy a professzionális piac méretének és igényeinek növekedésével szükségessé vált egy újabb videokártya termékcsalád bevezetése.

A FirePro családban elhelyezkedő két újdonság FirePro V3700-as és FirePro V5700-as típusjelzéssel kerül forgalomba, mindkét kártya 55 nm-es GPU-val, DirectX 10.1-es és Shader Model 4.1es támogatással, valamint PCI Express 2.0-s csatolófelülettel rendelkezik. Az egységek 30-bites megjelenítő motorral vannak ellátva, amelynek köszönhetően több mint egymilliárd színárnyalat megjelenítésére képesek. Mindkét újdonság UVD (Unified Video Decoder) 2.0-s támogatással bír.

A FirePro V3700-as kártya az alsókategóriás professzionális piacot célozza meg, a termék 256 MB GDDR3-as memóriával és 40 darab stream processzorral van felszerelve, az egység két darab dual-link DVI porttal érkezik. A nagytestvér, azaz a FirePro V5700-as modell esetében már 512 MB GDDR3-as memória áll rendelkezésre, a GPU ebben az esetben 320 darab stream processzorral gazdálkodik. A V5700-as egység két darab DisplayPort és egy darab dual-link DVI kimenetet kínál a felhasználók számára. A gyártó állítása szerint a FirePro V5700-as termék a shader intenzív alkalmazásokban kétszer akkora teljesítményt nyújt, mint az előző generációs tervező kártyák.

A FirePro V3700-as egység ajánlott végfelhasználói ára 99 dollár, a kártya szállítása már megkezdődött, míg a FirePro V5700-asért 599 dollárt kérnek el, ám ez a termék majd csak jövő hónap folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward