Új processzorokat dob piacra az AMD

Végre hivatalos információk is megjelentek a vállalat hamarosan piacra kerülő AMD X3 8850-es, hárommagos processzoráról, valamint az Athlon X2 5050e típusjelzéssel ellátott energiatakarékos modelljéről. Az előbbi két újdonságon kívül egyéb friss processzorok is a boltok polcaira fognak kerülni, no de mindent a maga idejében.

Új processzorokat dob piacra az AMD

Végre hivatalos információk is megjelentek a vállalat hamarosan piacra kerülő AMD Phenom X3 8850-es, hárommagos processzoráról, valamint az Athlon X2 5050e típusjelzéssel ellátott energiatakarékos modelljéről. Az előbbi két újdonságon kívül egyéb friss processzorok is a boltok polcaira fognak kerülni, no de mindent a maga idejében.

Az AMD Phenom X3 8850-es modell specifikációiról már egyik korábbi hírünk keretein belül beszámoltunk, de ismétlésképpen következzenek a termék hivatalos adatait: Az új processzor 2,5 GHz-es órajelen működik 95W-os TPD mellett, a harmadszintű gyorsítótár mérete 2 MB. Ez a processzor lesz a vállalat első hárommagos egysége, amely a Black Edition családban is helyet foglalhat, ugyanis a processzor szorzózár-mentes változatban kerül forgalomba a lelkes overclockerek nagy-nagy örömére. A második újdonság az energiatakarékos HTPC építő felhasználók szívét fogja megdobogtatni, ugyanis az Athlon X2 5050e a maga 45W-os TDP-jével rendkívül ideális lehet házimozi PC-ben való elhelyezésre. A processzor 2,6 GHz-es órajellel bír.

A két új processzoron kívül egyéb termékekkel is jelentkezik a gyártó. Az egyik az Athlon 2650-es modell, amely egy egymagos, rendkívül alacsony fogyasztással üzemelő egység. Az újdonság 1,6 GHz-es órajelen működik, fogyasztása pedig 15W. Az alacsony fogyasztású Athlonok piacán egy kétmagos modell is debütál, amely Athlon X2 3250e típusjelzéssel bír és amely 1,5 GHz-es órajelen 22W-os TDP mellett ketyeg. November folyamán az UVC (AMD Ultra-Value-Client) szegmensben is találunk néhány újdonságot, ám ezeket a termékeket a gyártó az OEM vállalatok számára készíti. A jelenlegi információk szerint ezek az egységek nem mások, mint az Atom riválisának szánt Geode notebook processzorok.

A termékek ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward