Új processzorok az Athlon II-es sorozatban

Az AMD Athlon II-es processzorcsaládja jelenleg három tagból áll, amelyek kétmagos modellek, 2,8 és 3 GHz közötti órajellel. Már elég régóta hallhatunk arról, hogy az AMD újabb processzorokkal szeretné bővíteni az Athlon II-es családot: a tervek szerint három- és négymagos modellek is megjelennek majd a kínálatban. Az MSI weboldalán található processzor-kompatibilitási lista ismét jó szolgálatot tett, ugyanis megtalálható rajta az Athlon II-es család nyolc új tagja, az egységek várható órajelével és egyéb specifikációival.

Új processzorok az Athlon II-es sorozatban

Az AMD Athlon II-es processzorcsaládja jelenleg három tagból áll, amelyek kétmagos modellek, 2,8 és 3 GHz közötti órajellel. Már elég régóta hallhatunk arról, hogy az AMD újabb processzorokkal szeretné bővíteni a felhozatalt: a tervek szerint három- és négymagos modellek is megjelennek majd a kínálatban. Az MSI weboldalán található processzor-kompatibilitási lista ismét jó szolgálatot tett, ugyanis megtalálható rajta az Athlon II-es család nyolc új tagja, az egységek várható órajelével és egyéb specifikációival.

A fenti táblázatban látható termékek egy közös tulajdonsággal rendelkeznek: a Phenom II-es modellekkel ellentétben ezeken a processzorokon nincs harmadszintű megosztott gyorsítótár. Ez a tény azt jelenti, hogy azonos órajelen az új Athlon II-esek lassabbak, mint Phenom II X3-as és X4-es megfelelőik, de cserébe olcsóbbak is azoknál. A korábbi hírek, illetve pletykák szerint az AMD a fenti processzorokat szeptember folyamán dobja piacra. A pontos árak egyelőre sajnos ismeretlenek.

Érdekesség, hogy az  MSI listáján a Phenom II X4 965 Black Edition modell is jelen van, amely néhány webáruház kínálatában már megjelent. A webshopok a processzor esetében 125W-os TDP-ről számolnak be, ám az MSI weboldalán és a korábbi hírekben 140W-os TDP-ről van szó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward