Új processzorhűtő: Thermaltake V14 Pro

Új processzorhűtő: Thermaltake V14 Pro

A Thermaltake hűtőkínálata tartalmaz néhány extrém modellt, amelyek kinézetükkel és hűtőteljesítményükkel vonzzák a tekintetet és a vásárlókat. A vállalat kínálata most egy új processzorhűtővel bővül: a gyártó hivatalosan is bejelentette V14 Pro típusjelzéssel ellátott újdonságát, amely különleges formavilágával egyáltalán nem nevezhető mindennapi megoldásnak.

A V14 Pro a Thermaltake állítása szerint egy professzionális minőséggel és hűtőteljesítménnyel rendelkező termék, amely egy 140 mm-es átmérőjű ventilátort és összesen hat darab teljes egészükben rézből készült heat pipe-ot tartalmaz. Az egység 98 darab lamella segítségével adja le a processzor által termelt hőt, a lamellák mindegyike rézből készült, ezekről a nagyméretű, rendkívül hatékony ventilátor távolítja el a meleget. A Thermaltake az újdonsággal az overclocker és hardcore gamer felhasználókat kívánja célba venni. A hűtő egyébként univerzális, így Intel LGA 775-ös és AMD Socket AM2/AM2+-os processzorfoglalatokhoz egyaránt passzol. Az újdonság dizájnját a V1-es processzorhűtőtől kölcsönözte a gyártó, az egység a dual-VTM architektúra segítségével hatékonyan hűti a forrófejű processzorokat.

A V14 Pro megtervezésekor a gyártó mérnökei a rekord hűtőteljesítmény biztosítására helyezték a fő hangsúlyt, így a hat darab hosszú heat pipe, a különlegesen elhelyezett lamellák és a réz kizárólagos használata mind-mind a kitűzött cél elérését szolgálja, arra a bizonyos "i"-re pedig a 140 mm-es ventilátor teszi fel a pontot, ugyanis az egység nélkülözhetetlen a hatékony működés érdekében. A különleges dizájn segítségével a lamellák között átáramlik a levegő, így még nagyobb hatásfokkal üzemel a hűtő, a ventilátor pedig több irányból jut levegőhöz, ami szintén javít a hűtőteljesítményen.

Ahhoz, hogy teljes legyen a kép, a gyártó lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az igényeknek megfelelően szabályozzák a ventilátor fordulatszámát. A ventilátor egyébként 1000 és 1600 fordulat/perc közötti sebességgel képes üzemelni nagyjából 50.000 órán keresztül, működés közben a zajszint 16 dB és 24 dB között helyezkedik el. A hűtő 171 x 100 x 161 mm-es méretekkel és 840 grammos súllyal érkezik. A termék szállítása már megkezdődött, az egység néhány helyen már kapható, a V14 Pro várható végfelhasználói árával kapcsolatban nem szolgált információkkal a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward