Új Pico-ITX alaplapot mutatott be a VIA

Új Pico-ITX alaplapot mutatott be a VIA

A VIA az elmúlt napok folyamán mutatta be legfrissebb Mini-ITX alaplapját, amely már a vállalat új, Nano processzorával van ellátva. A termék VB8001-es típusjelzéssel rendelkezik, specifikációit tekintve pedig ütőképes megoldásnak tűnik. A vállalat a Boston-ban megrendezésre kerülő ECS (Embedded System Conference - Beágyazott Rendszere Konferenciája) keretein belül most egy újabb alaplapot mutatott be, amely már Pico-ITXe formátummal rendelkezik, így rendkívül kicsi, ám mégis sokoldalú.

Az új alaplap a vállalat állítása szerint a világ első olyan megoldása, amely a Pico-ITXe szabványra épül. Az új alaplap 10 cm x 7,2 cm-es méretekkel bír, és egy 1 GHz-en üzemelő C7-es processzorral van szerelve, mely az alaplapra integrálva van jelen. Az Epia-P710-es típusjelzéssel ellátott modell VX800-as lapkakészlettel van ellátva, így integrált Chrome 9-es sorozatú videó vezérlővel bír. A pici alaplapon mindössze egyetlen memória foglalat van, amely DDR2-es SODIMM (notebook memória) modulok fogadására képes, maximum 2 GB-os méretben.

A következő generációs beágyazott rendszerekben helyet kapó alaplapon két darab SUMIT (Stackable Unified Module Interconnect Technology) csatlakozó, egy IDE és a gyártó közleménye szerint két darab SATA csatorna foglal helyet, ám a specifikációs táblázatban és az alaplapon már csak 1 SATA port szerepel. A SUMIT csatlakozókon keresztül különböző bővítmények csatlakoztathatóak az alaplaphoz, mint például PCI Express X1-es és X4-es slot, valamint LPC, SPI, ExpressCard és USB 2.0-s csatlakozó. A termék integrált Vinyl Audió vezérlővel is fel van szerelve, amelynek kivezetéseit a "tüskesorok" között találjuk, ugyanilyen formában van jelen a gigabites ethetnet és a VGA kimenet is.

Az új alaplap várható árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó, a termék szállítása a VIA tervei szerint december folyamán indulhat meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward