Új P55-ös alaplap: ASUS P7P55 EVO

Az ASUS műhelyében már számos P55-ös lapkakészletre épülő alaplap készült el, amelyek az alsó- és felsőkategóriás szegmenset egyaránt lefedik majd, ha elrajtol végre az új lapkakészlet és velük együtt az LGA-1156-os tokozású Core i5-ös processzorok. A gyártótól lassan két hónapja mutattuk be a P7P55-Pro alaplapot, ám a terméknek most elkészült a P7P55 EVO modell is, amely az előbb említett modellnél magasabban helyezkedik el a ranglétrán.

Új P55-ös alaplap: ASUS P7P55 EVO

Az ASUS műhelyében már számos P55-ös lapkakészletre épülő alaplap készült el, amelyek az alsó- és felsőkategóriás szegmenset egyaránt lefedik majd, ha elrajtolnak végre az LGA-1156-os tokozású Core i5-ös processzorokkal együtt. A gyártótól lassan két hónapja mutattuk be a P7P55-Pro alaplapot, ám a terméknek most elkészült a P7P55 EVO modell is, amely az előbb említett modellnél magasabban helyezkedik el a ranglétrán.

A felsőkategóriás P55-ös alaplap esetében 14 fázisú tápellátást alkalmat a gyártó, sőt, az ASUS EPU chipnek köszönhetően az energiatakarékos működést elősegítő szolgáltatások is helyet kapnak a terméken. Bővítőhelyek tekintetében összesen három darab PCI Express x16-os slotot találunk, amelyek közül az első kettő kétkártyás mód esetén x8-os, míg a harmadik háromkártyás módban x4-es sávszélességen üzemel. Ezeken kívül két darab PCI Express x1-es, valamint két darab PCI csatolófelület is jelen van az alaplapon. A gyártó a termék esetében a friss, SATA 6 Gbps-os szabványt is alkalmazza: a P7P55 EVO esetében hat darab SATA 3Gbps-os port áll rendelkezésre, plusz a Marvell 88SE9123-as vezérlőnek köszönhetően további két darab SATA 6 Gbps-os csatlakozóval is gazdálkodhatnak a felhasználók. Ez utóbbi, azaz a Marvell vezérlő egy IDE portot is biztosít a rendszer számára.

A felsoroltakon kívül a termékről nem hiányzik a nyolccsatornás integrált audió vezérlő, a FireWire port, a 14 darab USB 2.0-s csatlakozó, valamint a két darab Gigabites Ethernet csatlakozó. A termék várhatóan a harmadik negyedév folyamán, azaz valamikor augusztus vége felé jelenhet meg kereskedelmi forgalomban a Lynnfield processzorokkal együtt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward