Új Nvidia Quadro két GPU-val, alacsony profillal

Az Nvidia egy új, professzionális videokártyával jelentkezett, amely a Quadro család legfrissebb tagja és amely alacsony profillal és összesen két grafikus processzorral bír. A Quadro NVS 420-as névre keresztelt terméket a gyártó kifejezetten a kisméretű (SFF - Small Form Factor) rendszerekhez tervezte. Az újdonság egyáltalán nem mondható mindennapinak: a kisméretű videokártya összesen akár 4 darab 30 hüvelykes képátlóval és 2560 x 1600 pixeles felbontással rendelkező monitor meghajtására képes egy speciális csatlakozó segítségével.

Új Nvidia Quadro két GPU-val, alacsony profillal

Az Nvidia egy új, professzionális videokártyával jelentkezett, amely a Quadro család legfrissebb tagja és amely alacsony profillal és összesen két grafikus processzorral bír. A Quadro NVS 420-as névre keresztelt terméket a gyártó kifejezetten a kisméretű (SFF - Small Form Factor) rendszerekhez tervezte. Az újdonság egyáltalán nem mondható mindennapinak: a videokártya összesen akár 4 darab, 30 hüvelykes képátlóval, és 2560 x 1600 pixeles felbontással rendelkező monitor meghajtására képes egy speciális csatlakozó segítségével.

A különleges csatlakozó segítségével összesen négy darab Dual Link DVI portot vagy négy darab DisplayPortot vehetnek igénybe a felhasználók a speciális adaptereknek köszönhetően. A hivatalos közleményben szereplő adatok alapján a termék összesen 16 darab CUDA paralell maggal van ellátva, az egyes GPU-k 256 MB fedélzeti memóriából gazdálkodhatnak, így összesen 512 MB memória áll a rendszer rendelkezésére. A GPU és a memória chipek között 64-bites memória interfész húzódik (2 x 64-bit), a memória sávszélesség 11,2 GB/másodperces értéket képvisel.

Annak ellenére, hogy a termék összesen két - a gyártó által meg nem nevezett - grafikus processzort tartalmaz, a fogyasztására egyáltalán nem lehet panasz, ugyanis a videokártya TDP-je az Nvidia beszámolója szerint teljes terhelés mellett is csak 40W. A Quadro NVS 420-asok várhatóan a jövő hónap folyamán kerülhetnek forgalomba, az egységek ajánlott végfelhasználói árát 499 dollárban állapította meg a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward