Új külső merevlemezekkel támad a WD

A Western Digital új modellekkel látta el komplett külső merevlemez kínálatát, így a My Book és a My Passport sorozatokban hamarosan új dizájnnal büszkélkedő termékeket láthatunk viszont. A külső merevlemez családokban új My Passport Elite, My Book Elite és My Book Elite modellek vannak jelen.

Új külső merevlemezekkel támad a WD

A Western Digital új modellekkel látta el komplett külső merevlemez kínálatát, így a My Book és a My Passport sorozatokban hamarosan új dizájnnal büszkélkedő termékeket láthatunk viszont.

[bold]

Stílusos My Passport Elite meghajtók[/bold]

A My Passport Elite család tagjai 320 GB-os, 500 GB-os és 640 GB-os változatokban lesznek elérhetőek, a termékek metál fekete, metál piros vagy metál kék színben pompáznak. Az újdonságok 12 x 110 x 83 mm-es méretekkel rendelkeznek, súlyuk pedig 160 gramm és belsejükben ezúttal is 2,5 hüvelykes merevlemez dolgozik csak úgy, mint a korábbi modelleknél. A külső merevlemezek USB 2.0-s csatlakozón keresztül kapcsolódnak a rendszerhez, és jár hozzájuk a WD SmartWare szoftvercsomagja is. A merevlemezek szabad kapacitásáról az oldalukon elhelyezett világító csík árulkodik.

Az új Passport meghajtók 256-bites hardveres titkosítással védik a rájuk bízott adatokat, házuk pedig környezetbarát anyagok felhasználásával készül. A termékekre 3 év garanciát vállal a gyártó. A 320 GB-os modell 120 dollárba, az 500 GB-os 160 dollárba, míg a 640 GB-os újdonság 170 dollárba kerül.

A My Book Elite család is tartogat újdonságokat

A My Book Elite család tagjai már 3,5 hüvelykes asztali merevlemezt tartalmaznak, ennek megfelelően a termékek mérete is nagyobb a Passportokénál: az újdonságok 165 x 125 x 48 mm-es nagysággal rendelkeznek. Adattároló kapacitás tekintetében 1 TB-os vagy 2 TB-os modellek közül választhatunk majd. A friss külső merevlemezek folyamatos és automatikus adatmentést kínálnak a WD SmartWare szoftverének köszönhetően, de a 256-bites hardveres adattitkosítás sem hiányzik a repertoárjukból.

Az egységek USB 2.0-s csatolófelületen keresztül vannak kapcsolatban a rendszerrel és az előlapjukon található kijelzőnek köszönhetően folyamatosan tájékoztatnak arról, hogy pontosan mennyi szabad hely van még rajtuk még akkor is, ha az USB 2.0-s kábel nincs csatlakoztatva. Ezekre az újdonságokra is három év garancia jár.

Az 1 TB-os modellért 170 dollárt, az 1,5 TB-os verzióért 200 dollárt, míg a 2 TB-os csúcsmodellért 280 dollárt kérnek majd el.

Maces környezetbe is érkeznek friss termékek

A Maces társadalmat sem hagyja újdonságok nélkül a neves gyártó, számukra a My Book Studio sorozat jelentheti az ütőképes megoldást. A családban elhelyezkedő külső merevlemezek specifikációi nagyrészt megegyeznek a My Book Elite sorozat tagjaiéval, a két termékkategória között mindössze annyi a különbség, hogy a Maces változatokon FireWire 800-as csatlakozó is van, valamint támogatják a TimeMachine szolgáltatást is, ami a külső merevlemezek többségéről szintén elmondható.

Az újdonságok közül az 500 GB-os változat 150 dollárba, az 1 TB-os termék 190 dollárba, míg a 2 TB-os modell 300 dollárba kerül. A sorozatban egy 1,5 TB-os külső merevlemez is helyet kap majd, ám ennek várható árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward