Új Intel chipszetek érkeznek 2008-ban

Kiszivárgott néhány információ az egyes alaplapgyártó vállalatkotól, a hírek szerint új chipszetek készítésén dolgozik az Intel. A lapkakészletek a jelenlegi P35-ös és G35-ös chipszetek utódai lesznek, érkezésükre a jelenlegi értesülések alapján 2008. második és harmadik negyedévében lehet számítani.

Új Intel chipszetek érkeznek 2008-ban

Kiszivárgott néhány információ az egyes alaplapgyártó vállalatoktól, a hírek szerint új chipszetek készítésén dolgozik az Intel. A lapkakészletek a jelenlegi P35-ös és G35-ös chipszetek utódai lesznek, érkezésükre a jelenlegi értesülések alapján 2008. második és harmadik negyedévében lehet számítani.

A soron következő újdonságokat Eaglelake kódnévvel illeti a gyártó, az új lapkakészletek mellett 2008. negyedik negyedévében egy új platform is piacra kerül: a Tylesburg-DT platform a vállalat tervei szerint kifejezetten a felsőkategóriás piacot fogja célba venni.

Az Eaglelake-G sorozat tagjai a jelenlegi P35-ös és G35-ös lapkakészletek helyébe lépnek majd, az újdonságok 65 nm-es csíkszélességgel készülnek, a chipszetekhez ICH 10-es déli hidat alkalmaz majd az Intel. A jövevények, azaz a P45 és a G45-ös lapkakészletek közül előbbi nem tartalmaz majd integrált videó vezérlőt, míg utóbbiban Intel GMA X4500-as GPU teljesít majd szolgálatot. 2008. harmadik negyedévében megjelenik majd az Eaglelake-Q platform is, amely kifejezetten az üzleti számítógépek alaplapjaihoz készül.

A 2008-as év negyedik negyedévében debütál a Tylersburg platofrm, amely 45 nm-es csíkszélességgel rendelkező Nehalem architektúrára épülő Bloomfield processzorokat fog tartalmazni. Természetesen a Tylersburg platformhoz is ICH10-es déli hidakat használ majd a vállalat. Az Intel az értesüléseket nem kívánta kommentálni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward