Új iMac, Mac Pro és Mac Mini érkezik

Az Apple minden különösebb hírverés, illetve látványos keynote nélkül frissítette termékpalettáját, így mostantól új iMac-ek, Mac Mini-k és Mac Pro konfigurációk fogadják a vásárlókat, ha a gyártó hivatalos weboldalára látogatnak. A frissítés nem hozott különösebb változásokat az árak tekintetében, de az újdonságok mindenképpen ígéretesnek tűnnek.

Új iMac, Mac Pro és Mac Mini érkezik

Az Apple minden különösebb hírverés, illetve látványos keynote nélkül frissítette termékpalettáját, így mostantól új iMac-ek, Mac Mini-k és Mac Pro konfigurációk fogadják a vásárlókat, ha a gyártó hivatalos weboldalán helyet foglaló webáruházba látogatnak. A frissítés nem hozott különösebb változásokat (egészen pontosan csökkenést) az árak tekintetében, de az újdonságok mindenképpen ígéretesnek tűnnek.

Kezdjük is a sort a legnagyobb falatokkal, azaz a friss, Nehalem processzorral ellátott Mac Pro konfigurációkkal. Az Apple választása nem a Core i7-es sorozat tagjaira esett, a gyártó inkább Nehalem alapokon nyugvó Xeon processzorral/processzorokkal látta el a termékeket, ami tulajdonképpen várható volt. A vállalat belépő szintű modellje egyetlen Nehalem Xeon processzort tartalmaz, amely 2,66 GHz-es órajelen üzemel. A rendszerben egyébként 3 GB RAM, egy 640 GB-os merevlemez, valamint GeForce GT 120-as videokártya található, de a sorból természetesen a 18X-os DVD író sem hiányzik. A termék csomagja billentyűzetet és egeret egyaránt tartalmaz, így a komplett rendszer 2499 dollárba kerül. Ha kétprocesszoros rendszerben gondolkodunk, akkor már mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk, ugyanis a két darab 2,26 GHz-es órajelen üzemelő Xeon processzort, és 3 helyett már 6 GB memóriát tartalmazó konfiguráció ára 3299 dollár. Az Apple egyébként a gyártók közül elsőként használja az Intel Nehalem alapú Xeon processzorait a piacon.

Az iMac és a Mac Mini sorozat frissítése szintén nem maradt el. Mindkét sorozat tagjai GeForce 9400M típusú integrált videó vezérlőt kaptak, de az alapárak továbbra is változatlanok. Az alap, 20 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkező iMac picivel erősebb processzort kapott (2,66 GHz), így a rendszer 2 GB RAM-mal szerelve 1199 dollárért vásárolható meg, a 24 hüvelykes változat ára a korábbi 1799 dollárról 1499 dollárra csökkent. A 24 hüvelykes kijelzővel ellátott példányok egyébként mostantól alap esetben 4 GB memóriával kerülnek forgalomba, a legerősebb modell pedig GT120-as helyett GT 130-as videokártyát tartalmaz.

A Mac Mini esetében az alapár 599 dollár, ezért az összegért 2 GHz-es Core 2 Duo processzorral, 1 GB memóriával, GeForce 9400M videó vezérlővel és 120 GB-os merevlemezzel ellátott terméket kapunk, amelyben kétrétegű lemezek írására képes DVD író is található. 200 dollárral magasabb összegért már 2.4GHz-es processzort, 320 GB-os merevlemezt és még 1 GB memóriát kapnak a vásárlók, a többi specifikáció azonos.

Az Apple ezzel együtt az Airport Extreme és a Time Capsule névre keresztelt termékeit is frissítette, amelyek így most már ún. Guest Network szolgáltatással is rendelkeznek. A fent említett szolgáltatás jóvoltából létrehozhatunk egy másodlagos hálózatot, amelyhez barátaink és a vendégek csatlakozhatnak, persze csak internetes kapcsolaton keresztül, így nem kell kiadnunk a féltett WiFi kulcsunkat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward