Új hűtők az Arctic Cooling műhelyéből

Az Arctic Cooling nem túl meglepő módon az idei CES-re időzítette újdonságainak bemutatását. A kínálatban jelen van egy nem mindannapi heat-pipe-os processzorhűtő, valamint egy szintén nem teljesen szokványosnak mondható aktív memóriahűtő alkalmatosság.

Új hűtők az Arctic Cooling műhelyéből

Az Arctic Cooling nem túl meglepő módon az idei CES-re időzítette újdonságainak bemutatását. A kínálatban jelen van egy nem mindennapi heat-pipe-os processzorhűtő, valamint egy szintén nem teljesen szokványosnak mondható aktív memóriahűtő alkalmatosság.

A cég új processzorhűtője Freezer Extreme névre lett keresztelve, a termék 8 heat-pipe csővel van felszerelve, ezeknek a csöveknek mindegyike a hűtő talpában végződik. A heat-pipe csövek a rendkívül sűrűn elhelyezett alumíniumból készült bordáknak adják át a processzor által termelt hőt. A Freezer Extreme nem kevesebb, mint 226 darab lamellával rendelkezik, ennek köszönhetően igen hatékonyan tudja leadni a hőt. A heat-pipe csövek az alumínium bordák között elhaladva a stabilizátor szerepét is betöltik, így masszívabb a szerkezet. A gyártó a processzorhűtőt MX-2-es hővezető pasztával szállítja a még tökéletesebb hőátadás érdekében. Az Arctic Cooling új hűtőjének felszereléséhez nincs szükség csavarhúzóra, a hűtő ugyanis bepattintós rögzítési móddal van ellátva. Az újdonság az alumínium bordáknak köszönhetően viszonylag könnyű, ám a súlyát nem árulta el a gyártó.

Az Arctic Cooler Freezer Extreme várhatóan február folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomba, a hűtőt jelenleg is gyártják. Az újdonság árát egyelőre nem ismertette az Arctic Cooling.

A vállalat a processzorhűtőn kívül egy aktív memóriahűtőt is bemutatott. Az Arctic RC névre hallgató memóriahűtő dizájnjában nagymértékben hasonlít a Corsair bordáira. A gyártó állítása szerint a hűtőbordák rendkívül hatékonyak, segítségükkel 15-20 celsius fokkal csökken a memória modulok működési hőmérséklete, ami nem elhanyagolható tény. A bordákat aktív hűtéssé lehet varázsolni, mivel a vállalat ventillátorokat is készít a termékhez. A ventillátorok rugalmas felfüggesztéssel bírnak, így működés közben minimális rezgést visznek át a bordákra, ennek köszönhetően még csendesebb a rendszer. Az egységek maximum 1500-as percenkénti fordulatszámon üzemelnek, vagyis alacsony zajszinttel bírnak.

Az aktív hűtés ventillátorai még tesztfázisban vannak, tehát nagyon valószínű, hogy a végleges termék más kinézettel fog rendelkezni. A gyártó tervei szerint a hűtőbordák körülbelül 2 hónap múlva kerülnek forgalomba, majd nem sokkal ezután a ventilátorok is elérhetővé válnak. Mivel megjelenés előtt álló termékekről van szó, árral kapcsolatos információk nem állnak rendelkezésre.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward