Új hűtők az Arctic Cooling kínálatában

Új hűtők az Arctic Cooling kínálatában

Az Arctic Cooling a különböző hűtési megoldásainak köszönhetően nagy népszerűségre tett szert az elmúlt időben a felhasználók körében. A vállalat most újabb hűtőalkalmatosságokkal kíván belépni a piacra: a termékek között videokártya hűtő, processzorhűtő és memóriahűtő megoldás egyaránt található, az egységek mindegyike május folyamán kerül majd kereskedelmi forgalomba.

Az első termék az Accelero Xtreme sorozat legújabb tagja lesz: a hűtőalkalmatosság kifejezetten a GeForce 9800 GTX-hez lett kifejlesztve. Az Accelero Xtreme 9800 hasonló felépítéssel rendelkezik majd, mint a jelenlegi modellek. A hűtő 5 darab hőcsővel, 107 darab alumínium lamellával és három darab 80 mm-es ventilátorral büszkélkedik. Az új modell ventilátorai 700 és 2000 RPM közötti fordulatszám tartományban üzemel, a ventilátorok GPU-k igénybevételének, azaz melegedésének megfelelően változtatják a sebességüket. A gyártó állítása szerint az újdonság alacsony zajszint mellett hatékony hűtést kínál majd. A jelenlegi információk szerin május közepétől találkozhatunk az újdonsággal kereskedelmi forgalomban.

A gyártó a videokártya hűtőinek kínálatát egy másik újdonsággal is bővíti, ám ez a termék az előbbiekben bemutatott Accelero Xtreme 9800-zal ellentétben többféle videokártyához is passzol majd. Az Accelero Twin Turbo, mint a nevéből is kiderül, két darab hűtőventilátorral büszkélkedik. Az egység négy darab hőcsővel és 30 darab alumínium hűtőbordával lesz felvértezve, a hatékony hűtés érdekében PWM ventilátorokat helyez el rajta a gyártó, így a ventilátorok az igénybevételnek megfelelően változtatják majd sebességüket (1200-2000 RPM). Az Accelero Twin Turbo 350 grammos súllyal bír, az egység maximum 120W-os TDP-ig bírja kiszolgálni a kártyákat. A támogatott videokártyák pontos listája a fenti táblázatban látható. Az egység május végén kerül forgalomba, a hűtő ideális lehet 9600 GT-hez, vagy akár HD 3850-hez és HD 3870-hez is.

A harmadik újdonsággal a gyártó a média center konfigurációk tulajdonosainak dolgát kívánja megkönnyíteni. A Freezer 7 LP egy kisméretű hűtő, amely a slim (vékony) média center házakba lehet ideális megoldás. A termék Intel processzorokhoz passzol, az újdonság kis mérete és alacsony súlya ellenére hatékonyan képes hűteni a rendszert. A processzorhűtő két darab hőcsővel, 40 darab alumínium lamellával és egy 80 mm-es ventilátorral van felvértezve. A kis újdonság PWM ventilátorral van ellátva, amely a processzor hőtermelésének megfelelően változtatja a pillanatnyi fordulatszámát. Az új processzorhűtő pontos specifikációival kapcsolatban még nincsenek információk, de az tudható, hogy az egység május végén indul hódító útjára.

Végül, de nem utolsó sorban, május folyamán érkezik az Arctic RC névre hallgató memória hűtőborda. Az újdonság a gyártó állítása szerint nagymértékben javítja a memória modulok hűtését, ennek köszönhetően a modulok komolyabb tuning esetén is stabilan működnek. A jó hűtés eredményeként a modulok élettartama is megnövelhető. Az Arctic RC ideális választás lehet mind a DDR2-es, mind pedig a DDR3-as tuning memóriákhoz; az egység egyoldalas és kétoldalas modulokra egyaránt felszerelhető. A különleges memóriahűtő alkalmatosságra várhatóan május végéig kell türelmesen várniuk az overclockereknek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward