Új hővezető paszta a Scythe termékpalettáján

A Scythe mérnökei folyamatosan fejlesztéseken munkálkodnak, amelyek segítségével a vállalat még hatékonyabb hűtési megoldásokat kínálhat a felhasználók számára. A gyártó most egy új hővezető pasztát mutatott be: a Thermal Elixer névre keresztelt termék a GPU vagy CPU magja, valamint a hűtő talpazata között próbálja kialakítani hőátadás szempontjából a lehető legjobb kapcsolatot.

Új hővezető paszta a Scythe termékpalettáján

A Scythe mérnökei folyamatosan fejlesztéseken munkálkodnak, amelyek segítségével a vállalat még hatékonyabb hűtési megoldásokat kínálhat a felhasználók számára. A gyártó most egy új hővezető pasztát mutatott be: a Thermal Elixer névre keresztelt termék a GPU vagy CPU magja, valamint a hűtő talpazata között próbálja kialakítani hőátadás szempontjából a lehető legjobb kapcsolatot.

Az igazán fanatikus felhasználók már eddig is különböző trükkökkel próbálták javítani a "hőtermelő" egység felülete és a hűtő közötti kapcsolatot, hogy ezzel javítsák a hőleadást és a hűtőteljesítményt. A trükkök között szerepelt az, hogy felpolírozták a hűtő talpazatát és a processzort, ezáltal tökéletesen passzoltak egymáshoz a felületek. Van aki erre esküszik, de vannak olyanok is, akik a hővezető pasztától várják a megoldást. A Scythe által kifejlesztett hővezető paszta viszkozitása miatt rendkívül vékony réteget képez a GPU/CPU felülete és a hűtőblokk között, így elősegíti az optimális hőátadást. A paszta termikus ellenállása 0.032°C / W, hővezetési tényezője pedig 2.89 W/ m°K.

A gyártó szakemberei szerint a Thermal Elixer a hagyományos hővezető pasztákhoz képest 5%-kal hatékonyabb teljesítményt kínál, ami magasabb TDP esetén már észrevehető javulást hozhat a hűtés esetében A Thermal Elixer 3,5 grammos kiszerelésben kerül forgalomba, a lezárható fecskendőben elhelyezett paszta egyszerűen és jól adagolhatóan vihető fel a grafikus processzor vagy a CPU felületére. Az új paszta ajánlott végfelhasználói ára 6,5 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward