Új és gyors Samsung notebook HDD-k

A Samsung 500 GB-os adattároló kapacitással rendelkező Spinpoint M6-os merevlemezének sorozatgyártása végre megindult, így sokak örömére az egység szállítását is megkezdte a gyártó. Fontos, hogy a Samsung fél terabájtos merevlemeze teljes mértékben megfelel a 2,5 hüvelykes merevlemez formátum szabványainak, így a meghajtó a szabványosnak mondható, 9,5 mm-es vastagsággal rendelkezik. Korábban a hasonló adattároló kapacitással rendelkező egységek esetében problémát jelentett, hogy a 95, mm-es szabvány mérethez képest vastagabbak voltak, így nehézkesen lehetett őket felhasználni.

Új és gyors Samsung notebook HDD-k

A Samsung 500 GB-os adattároló kapacitással rendelkező Spinpoint M6-os merevlemezének sorozatgyártása végre megindult, így sokak örömére az egység szállítását is megkezdte a gyártó. Fontos, hogy a Samsung fél terabájtos merevlemeze teljes mértékben megfelel a 2,5 hüvelykes merevlemez formátum szabványainak, így a meghajtó a szabványosnak mondható, 9,5 mm-es vastagsággal rendelkezik. Korábban a hasonló adattároló kapacitással rendelkező egységek esetében problémát jelentett, hogy a 95, mm-es szabvány mérethez képest vastagabbak voltak, így nehézkesen lehetett őket felhasználni. Még manapság is vannak olyan 500 GB-os laptop merevlemezek, amelyek méretük miatt nem passzolnak egy átlagos, szabványos noteszgépbe.

A Samsung 500 GB-os M6-os merevlemezéről korábban már beszámoltunk: az egység három darab 167 GB-os merevlemez tányérral van felszerelve, a termék tányérjai percenként 5400 fordulatot tesznek meg. A notebook merevlemez SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel kapcsolódik a rendszerhez, a gyártó a zökkenőmentes adatáramlás érdekében 8 MB-os bufferrel szerelte fel a jövevényt. A Samsung újdonságának ára továbbra is 299 dollár, ez az összeg pedig egy szinten van a Western Digital 1 TB-os, 10.000 RPM-en üzemelő VelociRaptor egységének árával.

A Spinpoint M6 mellett a Spinpoint MP2-es, 250 GB-os adattároló kapacitással rendelkező noteszgép merevlemezének sorozatgyártása is megindult. A laptopokba illeszkedő egység 7200-as percenkénti fordulatszámmal üzemel és16 MB-os bufferrel rendelkezik, a gyártó állítása szerint ez a merevlemez azonos teljesítményt nyújt, mint a hasonló kapacitású 3,5 hüvelykes asztali merevlemezek.

A Samsung 250 GB-os Spinpoint MP2-es merevlemeze 199 dollárba kerül, de a család többféle kapacitásban is elérhető, 80 GB-tól egészen 250 GB-os adattároló kapacitásig bezárólag.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward