Új EeeTop PC sorozattal jelentkezik az ASUS

Az ASUS legfrissebb EeeTop PC sorozatainak egyik ION-ra épülő modelljéről, az EeeTop PC ET2002T modellről néhány napja már érkeztek hírek, ám most végre sor került a friss termékcsalád tagjainak hivatalos bejelentésére is. Az újdonságok Az EeeTop PC ET20-as és ET22-es sorozatokba tartoznak és minden felhasználói réteg számára tartogatnak hasznos szolgáltatásokat.

Új EeeTop PC sorozattal jelentkezik az ASUS

Az ASUS legfrissebb EeeTop PC sorozatainak egyik ION-ra épülő modelljéről, az EeeTop PC ET2002T modellről néhány napja már érkeztek hírek, ám most végre sor került a friss termékcsalád tagjainak hivatalos bejelentésére is. Az újdonságok Az EeeTop PC ET20-as és ET22-es sorozatokba tartoznak és minden felhasználói réteg számára tartogatnak hasznos szolgáltatásokat.

Ahogy az már a típusjelzésekből is kiderülhetett, a két új sorozat között az egyik legfőbb különbséget kijelzőik méretében kell keresni: az ET20-asok 20 hüvelykes, míg az ET22-esek 22 hüvelykes LCD panellel lettek felszerelve, a képarány minden esetben 16:9-es (a 20 colos esetében a felbontás 1600*900, míg a 21,5 colosnál 1920*1080). Az ET20-as sorozatú modellek közül az ET2002T változat érintőkijelzőt kapott csak úgy, mint az egyetlen ET22-es modell az ET2203T. Az ET20-as és 22-es családok között a kijelző méretén kívül egyéb fontos különbségek is vannak, ezeket most külön-külön sorra is vesszük.

Az ET20-as sorozatban az ET2002-es és az ET2002T modellek foglalnak helyet, amelyek közül előbbi nem rendelkezik érintőképernyővel, míg utóbbi igen. A termékek az Nvidia ION platformjára épülnek, így GeForce 9400-as lapkakészlettel és integrált videó vezérlővel vannak ellátva. Mindkét konfigurációban Atom N330-as kétmagos processzor teljesít szolgálatot, a rendszermemória szerepét pedig 2 GB-nyi So-DIMM modulra osztották ki. A memóriamennyiséget egészen 4 GB-ig lehet bővíteni. Az adatok tárolásáról egy 320 GB-os, percenkénti 5400-as fordulatszámon üzemelő mobil merevlemez gondoskodik, de a konfigurációkban egy tálcás SuperMulti DVD író is helyet kapott. A termékek Gigabites Ethernet csatlakozóval és beépített WiFI 802.11b/g/n adapterrel is rendelkeznek. Az egybegébek két darab, egyenként 3W-os terhelhetőséggel rendelkező hangszórót is tartalmaznak. A videótelefonálást a beépített Eee Cam webkamera és a szintén beépített digitális mikrofon is segíti. A rendszerek egyébként összesen 6 darab USB 2.0-s porttal, egy három az egyben kártyaolvasóval, valamint fejhallgató kimenettel és mikrofon bemenettel is el vannak látva. Különlegesség, hogy a HDMI bemenetnek köszönhetően akár játékkonzolt is köthetünk a rendszerre, ekkor a monitor úgy viselkedik, mint egy átlagos LCD televízió. Az ET20-as sorozat tagjaihoz vezeték nélküli egeret és billentyűzetet is mellékel a gyártó, így tényleg mindent tartalmaz a csomag, ami egy komplett konfigurációhoz szükséges. A termékek 511 x 410 x 53 mm-es méretekkel büszkélkednek, súlyuk 7,2 Kg.

Az ET22-es sorozat esetében csak egyetlen egy konfiguráció, az ET2203T modell van jelen a kínálatban. A 22 hüvelykes érintőkijelzővel ellátott gép Mobil Intel PM45-ös lapkakészletre épül, így már Atom helyett egy Core 2 Duo T4300-as vagy T6500-as került bele, 4GB memória társaságában. Az integrált videó vezérlő helyett itt már egy Radeon HD 4570-es videokártya teljesít szolgálatot és a merevlemez esetében már nem csak 320 GB-os, hanem akár 500 GB-os adattároló kapacitással rendelkező verziót is kérhetünk a géphez. A SuperMulti DVD író alapfelszereltség, de opcióként Blu-ray meghajtót is választhatunk. A Gigabites Ethernet port és a WiFi 802.11 b/g/n adapter mellett most is jelen van a beépített webkamera és digitális mikrofon, sőt, a három az egyben kártyaolvasót sem spórolták ki a rendszerből. A hangszórók szerepét ennél a modellnél is két darab 3W-os példány tölti be, amelyek sztereó hangzást biztosítanak. USB 2.0-s portból kettő darabot a készülék oldalán, négyet pedig a hátlapi csatlakozók között találhatunk csak úgy, mint az ET20-asok esetében. A fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet ezúttal is szerepel a csatlakozók között. Az ET22-es sorozat egyetlen tagjához is jár a vezeték nélküli billentyűzet és egér, sőt, ez a modell is alkalmas arra, hogy játékkonzolhoz megjelenítőként használjuk a HDMI bemenetnek köszönhetően. Az erősebb konfiguráció már nagyobb és nehezebb is, mint az ET20-asok: az ET22-es készülék 548 x 450 x 48 mm-es méretekkel és 8,9 Kg-os súllyal bír.

Az újdonságok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is, árukkal kapcsolatban még nem érkeztek információk. Mindhárom készüléken Windows Vista Home Premium operációsrendszer teljesít szolgálatot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward