Új asztali platformokat készít az AMD

Az AMD háza tájáról mostanában rengeteg információ szivárog ki. Az elmúlt napok híreiből már megtudhattuk, hogy néhány processzor ára csökkenni fog, illetve azt is, hogy egyes modellekre megszűnés vár. A vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan emeli Radeon HD 5850-es videokártyájának árát, amelyet az alkatrészek drágulásával, valamint a vásárlói igények növekedésévvel magyaráznak. A legfrissebb értesülések a jövő év májusában megjelenő két új platformról, a Dorado-ról és a felsőkategóriás Leo-ról rántják le a leplet.

Új asztali platformokat készít az AMD

Az AMD háza tájáról mostanában rengeteg információ szivárog ki. Az elmúlt napok híreiből már megtudhattuk, hogy néhány processzor ára csökkenni fog, illetve azt is, hogy egyes modellekre megszűnés vár. A vállalat ezzel egy időben bejelentette, hogy hamarosan emeli Radeon HD 5850-es videokártyájának árát, amelyet az alkatrészek drágulásával, valamint a vásárlói igények növekedésévvel magyaráznak. A legfrissebb értesülések a jövő év májusában megjelenő két új platformról, a Dorado-ról és a felsőkategóriás Leo-ról rántják le a leplet.

A két platform közül a felsőkategóriás megoldásokat kereső felhasználók számára a Leo lesz érdekesebb, ugyanis ez a platform a jelenlegi Phenom II-es processzorokat, a következő év májusában megjelenő hatmagos Thuban központi egységeket, valamint a 890-es sorozatú északi és SB850-es déli hidakból álló alaplapokat fogja összekapcsolni. Az új lapkakészletekből 890FX és 890GX típusjelzéssel ellátott modellek készülnek. Az érvényes gyakorlat alapján, azaz a 790-es lapkakészletekből kiindulva a 890GX integrált videó vezérlővel és multi-gpu támogatással lesz felvértezve. A friss hírek szerint a Thuban processzorok is 2010 májusában érkezhetnek, ami a legutóbbi, 2010 második negyedévében esedékes rajtról szóló értesülések állításainak megfelel.

A kereskedelem fő áramába szánt megoldásról, azaz a Dorado platformról is kiszivárgott néhány részlet. A platformot alkotó alaplapok 880G típusú, integrált videó vezérlővel is ellátott északi hídból és SB810-es déli hídból állnak majd, ám ennél a platformnál már nem a Phenom II-es, hanem az Athlon II-es sorozatú processzorok kapják a főszerepet. Természetesen a Dorado és Leo platformok szerves részét fogják képezni a Radeon HD 5000-es sorozatú videokártyák is, amelyeknek belépő szintű tagjai pont a következő év első negyedévében érkeznek, azaz a platformok debütálásakor már javában kaphatóak lesznek, fennakadások nélkül, persze csak ha a TSMC 40 nm-es gyártósorai is úgy akarják.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward