Új ASUS videokártyák nagy tuningpotenciállal

Az ASUS új videokártyákat dobott piacra, amelyekben a világon elsőként alkalmazzák a Super ML kondenzátorokat (Multilayer Polymer Caps): a két új jövevény ENGTX285-ös és EAH4890-es típusjelzéssel kerül forgalomba. A termékek ezen kívül egyedi hűtést is tartalmaznak a megnövekedett tuningpotenciál zökkenőmentes kihasználhatóságának érdekében.

Új ASUS videokártyák nagy tuningpotenciállal

Az ASUS új videokártyákat dobott piacra, amelyekben a világon elsőként alkalmazzák a Super ML kondenzátorokat (Multilayer Polymer Caps): a két új jövevény ENGTX285-ös és EAH4890-es típusjelzéssel kerül forgalomba. Utóbbi ezen kívül egyedi hűtést is kapott a megnövekedett tuningpotenciál zökkenőmentes kihasználhatóságának érdekében.

Az új típusú kondenzátorokkal ellátott, saját tervezésű ENGTX285-ös kártyák GPU-jánál a tuningpotenciál jelentősen megnövelhető, ráadásul ezzel egy időben a GPU üzemi hőmérséklete 15 Celsius fokkal alacsonyabb, mint a hagyományos, referencia dizájnra épülő termékek esetében. Az EAH4890-es modellnél, amely szintén rendelkezik Super ML kondenzátorokkal, a GPU tuingpotenciálja ugyanúgy megugrik, és ezzel együtt a GPU hőmérséklete 10 Celsius fokkal alacsonyabb, mint a referencia modelleké, ami az egyedi hűtésnek köszönhető.

Az új kondenzátorok segítségével az eddigieknél sokkal megbízhatóbb áramellátás és nagyobb tuningpotenciál jellemzi a kártyákat, ez pedig a nagy kapacitásnak, és az alacsony ekvivalens soros ellenállásnak (ESR) köszönhető. A kondenzátorok alacsony felépítéssel bírnak, így közelebb helyezhetőek a GPU-hoz, mint az átlagos megoldások, ezáltal gyorsabb reakció és alacsonyabb feszültségzaj érhető el. A kondenzátorok kivitele megakadályoza, hogy a kondenzátor és a hűtőborda között interferencia léphessen fel. A GPU esetében a feszültségzaj 246 mV-ról 210 mV-ra csökkent a GTX285 esetében, míg az EAH4890-es modellnél ez az érték 143 mV-ról 114 mV-ra mérséklődött.

Tuning tekintetében a Super ML kondenzátorok használatával az ENGTX285-ös modellnél a GPU/Shader/Memória órajelek 670/1550/2700 MHz helyett immáron 720/1656/2920 MHz-es értékekig növelhetőek. Az EAH4890-es kártyánál a GPU és a memória órajelek a korábbi 900/4000 MHz-es értékekről a Super ML kondenzátorok alkalmazásával 1000/4800 MHz-re javultak, a GPU feszültségét a felhasználók a SmartDoctor alkalmazás segítségével pár kattintással állíthatják át egészen 1,4V-ig az eredményes tuning érdekében.

A két új kártya a megnövelt tuningpotenciálnak köszönhetően a referencia órajeleknél magasabb alap órajeleken üzemel: az ENGTX285 670 MHz-es GPU, 1550 MHz-es shader és 2600 MHz-es memória órajellel büszkélkedik az alap 650/1476/2484 MHz-es értékek helyett. Az EAH4890-es terméknél a GPU 850 MHz helyett 900 MHz-en, míg a memória chipek 3900 MHz helyett 4000 MHz-en ketyegnek alapjáraton. Ezek az órajel emelések a 3DMark Vantage Extreme teszt módjában az ENGTX285-nél 5%-os, míg az EAH4890 esetében 8%-os teljesítménynövekedést hoznak a referencia kártyákhoz képest.

Az ASUS újdonságai várhatóan hamarosan a boltok polcaira kerülnek, ám ajánlott végfelhasználói áruk egyelőre ismeretlen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward