Új ASUS alaplapok munkaállomásokhoz

Az ASUS két új professzionális, X38-as chipszetre épülő alaplappal jelentkezik a piacon, amelyeket kifejezetten munkaállomásokhoz ajánl a gyártó. A P5E WS Professional és a P5E3 WS Professional számos nagysebességű I/O interfésszel vannak ellátva, ezek között megtalálhatóak a PCIE 2.0-ás és a PCI-X csatolófelületek egyaránt. Fontos szerepet játszott mindkét alaplap tervezésénél a nagy teljesítmény elérése, de emellett a termékek megbízhatóságára is nagy hangsúlyt fektettek.

Új ASUS alaplapok munkaállomásokhoz

Az ASUS két új professzionális, X38-as chipszetre épülő alaplappal jelentkezik a piacon, amelyeket kifejezetten munkaállomásokhoz ajánl a gyártó. A P5E WS Professional és a P5E3 WS Professional számos nagysebességű I/O interfésszel vannak ellátva, ezek között megtalálhatóak a PCIE 2.0-ás és a PCI-X csatolófelületek egyaránt. Fontos szerepet játszott mindkét alaplap tervezésénél a nagy teljesítmény elérése, de emellett a termékek megbízhatóságára is nagy hangsúlyt fektettek.

Az ASUS új alaplapjainak PCIE x16-os csatolófelületei kétszeres sávszélességet kínálnak: az eddigi 2,5 Gb/s-os értéket az 5.0Gb/s-os váltja fel a PCIE 2.0-ás szabványnak köszönhetően. A P5E munkaállomás-alaplap sorozat tagjai rendelkeznek PCI-X slottal, amelybe Gigabites Ethernet kártyát, SCSI RAID vezérlőt, illetve egyéb nagysebességű eszközöket helyezhetnek el a professzionális felhasználók.

Az ASUS Super Mempspeed technológiájának köszönhetően a P5E WS Pro esetében a felhasználóknak lehetőségük van a legjobb FSB/DRAM órajelek elérésére, így akár 72%-os gyorsulást is elérhetnek a DDR3-as rendszereknél egy gyors és egyszerű tuning segítségével. Az alaplapok természetesen számos további hasznos funkcióval is fel vannak vértezve, ilyen például az Al Slot Detector, az Al Gear 2 és az Al Nap is.

Az alábbi táblázatban láthatóak a két új alaplap pontos specifikációi:

Az alaplapok pontos megjelenéséről és árukról egyelőre nem közölt információkat a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward