Új Apple MacBookok Nvidia lapkakészlettel?

Új Apple MacBookok Nvidia lapkakészlettel?

Egyre több helyről hallható, hogy az Apple szakítani fog az Intel lapkakészletével és nem a Centrino 2-es platformra, hanem egy másik gyártó lapkakészletére építi következő generációs MacBookjait. A potenciális jelölt az eddigi információk szerint az Nvidia lehet.

A PC Perspective munkatársai egy elemzés keretein belül próbálták felvázolni a helyzetet, illetve kitalálni, hogy az Apple számára milyen megoldások jöhetnek szóba. Az idő rövidsége miatt úgy vélik, hogy a gyártó már nem tud kifejleszteni egy saját mobil lapkakészletet, amelyen minőségi integrált videó vezérlő van jelen. Erre a problémára az egyik lehetséges megoldás egy AMD lapkakészlet lehet, ám mivel ehhez AMD processzor alkalmazására lenne szükség, ki is esett a lehetőségek közül, mivel az Intel mobil processzorok terén jelentős előnnyel bír az AMD-vel szemben.

A lehető legjobb megoldás, ha az Apple az Nvidia lapkakészletét hívja segítségül. Az Nvidia megoldásai közül az MCP79-es lapkakészlet jöhet szóba, ugyanis integrált DirectX 10-es videó vezérlővel, valamint GeForce Boost és Hybrid Power technológiákkal egyaránt rendelkezik. A HybridPower lényege, hogy a rendszer alacsony terhelés esetén a dedikált videokártya helyett az integrált vezérlőt használja, így energiát takarít meg. A GeForceBoost lényege az, hogy az integrált videó vezérlő és a technológiával kompatibilis videokártya képes együttműködni, így a rendszer teljesítménye növekszik.

Az MCP79-es lapkakészlet helytakarékos, egychipes kivitelben készül majd, a lapkakészlet 1066 MHz-es FSB és DDR3-as memóriatámogatással bír. Arra, hogy az Apple új MacBookjai végül is milyen lapkakészlettel kerülnek forgalomba, várhatóan szeptember végén kaphatunk hivatalos információt, amikor megjelennek az új noteszgépek

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward