Új AMD videokártya RV670-es GPU-val?

Az AMD a napokban jelentette be új középkategóriást megoldását, amely a Radeon HD 2900 Pro névre hallgat, ám most úgy tűnik, hogy további újdonságok várnak a megjelenésre. A kínai nyelvű Coolaler fórumon feltűnt egy MSI kártya, amely az eddig még be nem jelentet AMD RV670XTX GPU-val van felvértezve.

Új AMD videokártya RV670-es GPU-val?

Az AMD a napokban jelentette be új középkategóriást megoldását, amely a Radeon HD 2900 Pro névre hallgat, ám most úgy tűnik, hogy további újdonságok várnak a megjelenésre. A kínai nyelvű Coolaler fórumon feltűnt egy MSI kártya prototípusa, amely az eddig még be nem jelentet AMD RV670XTX GPU-val van felvértezve.

A Catalyst Control Center képeiből annyi derül ki, hogy a kártya "RV670 XTX"-es GPU-ja A TSMC gyárában készül, az újdonság 55 nm-es csíkszélességgel rendelkezik, valamint 320 darab stream processzort tartalmaz. A kártya GPU-ja 600 MHz-es, és már rendelkezik a Shader Model 4.1-es verziójának támogatásával. Az újdonság 256 bites memória interfésszel bír, a kártyán 256 MB GDDR3-as Hynix ramok találhatóak, amelyek 900 MHz-es órajelen üzemelnek. A kártya hűtését egy egyslotos hűtő látja el, a termék PCIE 2.0-ás támogatással érkezik, valamint rendelkezik egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozóval is.

A korábbi pletykák alapján az RV670-es kódnévvel ellátott GPU valószínűleg a Radeon HD 2950 Pro és a Radeon HD 2950 GT modelleken lesz jelen, ezeknek a termékeknek a megjelenése az idei év végére, illetve a 2008.-as év elejére tehető. Az egyelőre nem tudható, hogy a kártya GPU-jának nevében mit keres az XTX szócska.A kártyáról készült képeket időközben sajnos eltávolították a fórumból.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward