Új alaplap: Foxconn X58 Renaissance II

Új alaplap: Foxconn X58 Renaissance II

A Foxconn a Quantum Force névre keresztelt alaplapcsaládjának frissítése után most a Digital Life sorozatra koncentrál. Ez utóbbi termékcsalád alacsonyabb árkategóriában foglal helyet, mint a Quantum Force modellek: a sorozat legújabb tagja az X58 Renaissance II, amely elődjénél olcsóbb lesz, de ezért kevesebb funkciót is kínál majd.

Az új modell, csak úgy mint elődje, Core i7-es processzorok fogadására lesz felkészítve, azaz a termék LGA 1366-os processzorfoglalatot hordoz magán. Az alaplap a háromcsatornás memóriatámogatásnak megfelelően 6 darab DDR3-1600-as memória foglalatot hordoz magán. A grafikus vezérlőkről négy darab PCI Express x16-os slot gondoskodik, amelyeknek köszönhetően az alaplap felhasználásával könnyedén építhető CrossfireX vagy SLI konfiguráció is. A Renaissance II elődjénél szerényebb hűtési megoldással van felvértezve, de különbség a két modell között az is, hogy a friss termékről hiányzik a két darab SAS port (Serial Attached SCSI). Az alaplapon egyébként 6 darab SATA 3 Gbps-os csatlakozó, két eSata port, egy Gigabites Ethernet port és egy nyolccsatornás audió vezérlő van jelen, de a kínálatból természetesen a FireWire port sem hiányzik.

Annak érdekében, hogy az új alaplap még olcsóbb legyen, a gyártó lespórolta róla a bekapcsoló-, reset és CMOS CLear mikrokapcsolókat, sőt a termék működéséről tájékoztató ledet is. Az említett specifikációknak és  a különböző költséghatékony megoldásoknak köszönhetően az X58 Renaissance II-es modell várhatóan 200 euró körüli áron kerülhet forgalomba, ami a X58 Renaissance 240 euró magasságában elhelyezkedő árához viszonyítva jelentősen olcsóbbnak mondható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward