Új 3DMark 06 világrekord Phenom II-es processzorral

Hosszú évek óta most először fordul elő, hogy AMD-s rendszer vezeti a világranglistát a 3DMark 06-os tesztprogram esetében. A rekorddöntést végző tunerek egy Socket AM3-as tokozással ellátott Phenom II-es processzor, valamint két darab Radeon HD 4870 X2-es videokártya és 2 x 1 GB DDR3-as Corsair XMS3-as sorozatú memória használatával érték el az új rekordot, ami mindössze 150 ponttal múlja felül a régi csúcstartó eredményét.

Új 3DMark 06 világrekord Phenom II-es processzorral

Hosszú évek óta most először fordul elő, hogy AMD-s rendszer vezeti a világranglistát a 3DMark 06-os tesztprogram esetében. A rekorddöntést végző csapat egy Socket AM3-as tokozással ellátott Phenom II-es processzor, valamint két darab Radeon HD 4870 X2-es videokártya és 2 x 1 GB DDR3-as Corsair XMS3-as sorozatú memória használatával érték el az új rekordot, ami mindössze 150 ponttal múlja felül a régi csúcstartó eredményét.

A világrekord beállítását a Team Finland tagjai vitték véghez, a Phenom II-es processzorral ellátott rendszerrel összesen 35698 pontot sikerült elérniük. A csapatban Petri "SF3D" Korhonen Sampsa Kurri és Sami "macci" Mäkinen foglalt helyet, a lelkes tuningmesterek folyékony nitrogén segítségével  6187 MHz-en járatták az AM3-as Phenom II X4 processzort (Engineering Sample, azaz tesztpéldány), amelyen egy Dragon F1EE típusjelzéssel ellátott, nitrogénnel teli hűtő henger volt elhelyezve. A processzor egy ASUS M4A79T Deluxe lapban működött, ez termék az AMD 790FX lapkakészletére épül. A konfigurációban 2 x 1 GB-nyi XMS3-2133-as Corsair memória volt jelen, a modulok 1800 MHz-es órajelen üzemeltek CL7-7-7-1T időzítés kíséretében. Érdekesség, hogy a két darab Radeon HD 4870 X2-es videokártya esetében 830 MHz-es GPU- és 950 MHz-es memória órajelet alkalmaztak, a kártyák pedig gyári hűtéssel voltak felszerelve. A nem mindennapi konfigurációt egy 1200W-os Thermaltake Toughpower tápegység látta el árammal.

                                  

A sikeres rekordkísérlet hitelesített eredményét itt lehet megtekinteni. Az eseményről egy videó is készült, ezt a fenti beágyazott YouTube lejátszó segítségével lehet megtekinteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward