Tuningolt Radeon HD 5850 a Club 3D-től

A Club 3D, aki az AMD és az Nvidia számára egyaránt készít referencia dizájnnal, illetve egyedi felépítéssel rendelkező videokártyákat, most egy friss megoldásról rántja le a leplet. A cég műhelyében egy gyárilag tuningolt, egyedi hűtővel felszerelt Radeon HD 5850-es videokártya készült, amelynek nem egy “tuning light” megoldás, mint a PowerColor nemrégiben bemutatott Radeon HD 5670-ese.

Tuningolt Radeon HD 5850 a Club 3D-től

A Club 3D, aki az AMD és az Nvidia számára egyaránt készít referencia dizájnnal, illetve egyedi felépítéssel rendelkező videokártyákat, most egy friss megoldásról rántotta le a leplet. A cég műhelyében egy gyárilag tuningolt, egyedi hűtővel felszerelt Radeon HD 5850-es videokártya készült, amely nem egy “tuning light” megoldás, mint a PowerColor nemrégiben bemutatott Radeon HD 5670-ese.

Galéria megnyitása

A kártya ugyan hivatalosan még nem jelent meg, de a várható specifikációk már szerencsére tudhatóak.  A Radeon HD 5850 Overclocked Edition a többi Radeon HD 5000-es sorozatú kártyához hasonlóan rendelkezik ATI Eyefinity, DirectX 11 és ATI Stream támogatásokkal. A 40 nm-es Cypress grafikus processzor köré épülő termék 1440 darab stream processzorral gazdálkodik, fedélzetén pedig 1 GB-nyi GDDR5-ös memória kapott helyet, amely 256-bites adatsín segítségével kapcsolódik a GPU-hoz. A CrossfireX támogatással is felvértezett kártyán egy egyedi hűtőt helyezett el a gyártó. A kétslotos hűtő egy nagyméretű ventilátort tartalmaz és négy darab heat pipe segítségével vezeti el a GPU által termelt hőt a sűrűn elhelyezett alumínium lamellákhoz. Az egyedi hűtés a referencia megoldásoknál halkabban és hatékonyabban teljesít, ám hatékonyságát egyelőre számokban sajnos nem fejezték ki.

A friss jövevény GPU-ja a referencia 725 MHz helyett 760 MHz-en ketyeg, az 1 GB-nyi GDDR5-ös memória órajelét pedig a referencia 4000 MHz-ről 4200 MHz-re emelték. A kártyán két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet várja a különböző megjelenítőket, legyen szó egy kijelzőről vagy akár egy komolyabb Eyefinity konfigurációról.

A Radeon HD 5850 Overclocked Edition pontos megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de remélhetőleg heteken belül viszontláthatjuk a terméket az üzletek polcain is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap