TUF sorozatú RTX 2060-asok az ASUS-tól

Az ASUS TuF videokártya sorozata két friss modellel bővült.

TUF sorozatú RTX 2060-asok az ASUS-tól

Az ASUS ismét szerencsét próbál a piacon TuF sorozatú videokártyáival, amelyekből az első példány még 2016 márciusában érkezett és a GeForce GTX 950-es sorozatot erősítette. Ezúttal két GeForce RTX 2060-as modellel bővül a TuF videokártya család, amelynek tagjai egyedi hűtéssel, minőségi komponensekkel, RGB LED-ektől mentes felépítéssel és gyárilag megemelt GPU Boost átlag-órajelekkel próbálják felhívni magukra a figyelmet.

Galéria megnyitása

Mindkét újdonság alapját egy 204 milliméter hosszú nyomtatott áramköri lap adja, amelyre a referencia modellekhez hasonlóan egyetlen nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó került. Az új videokártyák 204 milliméter hosszúak, 125 milliméter szélesek és 46 milliméter magasak, azaz kellőn rövidek, az adott számítógépházon belül pedig mindössze két PCI slotot foglalnak. A gyártó a friss termékeket az Auto-Extreme gyártástechnológia keretén belül készítette, így a videokártyák egyebek mellett egy 144 órás hitelesítési programon is átestek, amelynek keretén belül különböző játékokkal és szoftverekkel vizsgálták, mennyire strapabíróak.

Galéria megnyitása

A melegedő komponensek fölé egy speciális hűtő került, ami a GPU által termelt hőt két, egyenként 6 milliméteres átmérőjű hőcső segítségével vezeti el az alumínium lamellákhoz. A hőcsövek közvetlenül érintkeznek a GPU felületével, így az érintkezési felületek laposak, hogy a hőátadás minél hatékonyabban történjen. Az alumínium lamellák felett két darab 80 milliméteres átmérőjű ventilátor dolgozik, méghozzá dupla golyóscsapágyazással.

Galéria megnyitása

A normál modellekhez képest kétszer hosszabb üzemidőt ígérő ventilátorok még IP5x minősítéssel is rendelkeznek, így a porral szemben is ellenállnak. A hűtő felső borítása a TuF márkára jellemző katonai álcafestés-motívumokat is magán hordozza, csak úgy, ahogy a hátlapi hűtőlemez is. Utóbbi a hő egyenletes elosztása mellett a videokártya merevségéről is gondoskodik. Érdekesség, hogy az új modell nem kapott RGB LED alapú világítást, aminek sokan örülni fognak.

A TuF GeForce RTX 2060-as videokártyák kétféle kivitelben érkeznek. A TuF GeForce RTX 2060 Gaming esetében 1365 MHz-es alap-órajel lesz érvényben, csak úgy, ahogy a referencia modelleknél is, de a GPU Boost átlag-órajel az alapértelmezett Gaming Mode esetén 1680 MHz-ről 1689 MHz-re, OC Mode esetén pedig 1710 MHz-re emelkedik majd. Ehhez képest a TuF GeForce RTX 2060 Gaming OC esetében az 1365 MHz-es alap-órajelhez már 1710 MHz-es Gaming Mode és 1740 MHz-es OC Mode jár majd. A 6 GB-nyi VRAM órajeléhez nem nyúltak, így az továbbra is 14 GHz-en ketyeg majd.

Galéria megnyitása

Mindkét új videokártya kap egy Dual-Link DVI-D videó kimenetet, ami manapság egyre inkább kezd kimenni a divatból, de ezen felül még két HDMI 2.0b és egy DisplayPort 1.4-es csatlakozó is jelen lesz a hátlapon. USB-C portot, vagyisVirtualLink csatlakozót sajnos nem kapunk.

Az ASUS újdonságai rövidesen elérhetővé válhatnak kereskedelmi forgalomban, hivatalos listaárukat azonban még nem árulta el a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap