Vagány GeForce GTX 950-es videokártya az ASUS-tól

Az újdonság katonai szintű felhasználásra is alkalmas alkatrészekből készült, dizájnja pedig igazán különleges, hála a téli katonai álcafestésnek.

Vagány GeForce GTX 950-es videokártya az ASUS-tól

Az ASUS egy nem mindennapi GeForce GTX 950-es videokártyát készített: a TUF Echelon GTX 950 Limited Edition nem csak rettentően komoly strapabíróságával, de rendhagyó dizájnjával is sokak figyelmét felkeltheti.

Az új videokártya az ASUS automatizált Auto-Extreme gyártástechnológiájával készül, méghozzá minőségi komponensekből. Utóbbira remek példa, hogy a termék fedélzetén katonai szintű felhasználásra is megfelelő TUF komponensek sorakoznak, köztük TUF kondenzátorok és tekercsek. Előbbiek hagyományos társaikhoz képest akár két és félszer hosszabb élettartamúak is lehetnek, utóbbiak pedig a bennük található magas minőségű fémösszetevők jóvoltából 13,6%-kal jobb hőleadással dolgoznak, és ugyancsak nagyon strapabíróak. A minőségi alkatrészek mellett kellően alapos tesztelést is alkalmaz a gyártó, amelynek keretén belül 48 órán keresztül 55 fokos környezeti hőmérsékleten, 90% körüli páratartalom mellett kell helytállniuk a termékeknek. Az Echelon GTX 950 Limited Edition ezzel együtt szerverszintű stabilitásteszteken is átesett, kompatibilitását pedig több, mint 1000 eszközzel ellenőrizték.

A különleges videokártya természetesen ezúttal is 768 aktív CUDA maggal ellátott GM206-os GPU köré épül, amelyhez 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória. A GPU a referencia modelleknél 1024 MHz-es alap- és 1188 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelen ketyeg, ehhez képest az ASUS megoldása Gaming módban 1140 MHz-es alap- és 1329 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajelet alkalmaz. OC módban még komolyabb tuningot alkalmaz a rendszer, ugyanis ekkor a GPU alap-órajele 1165 MHz-re, GPU Boost 2.0-s átlag-órajele pedig 1355 MHz-re katapultál. A fedélzeti memória üzemmódtól függetlenül a referenciának megfelelő 6610 MHz-es effektív órajelen dolgozik.

A melegedő komponensek hűtését egy DirectCU II-es megoldás végzi, amely két darab dupla golyóscsapágyas ventilátorral, két ellapított hőcsővel, valamint néhány alumínium lamellával rendelkezik. Ez a megoldás a referencia hűtéshez képest kétszer nagyobb hőleadó felülettel bír, így a GPU 20%-kal hűvösebben dolgozik, a ventilátorok pedig háromszor halkabbak, mint a referencia légkeverők és a speciális csapágyazás miatt élettartamuk is négyszer hosszabb.

Az ASUS Echelon GTX 950 Limited Edition egy DVI-I, egy DVI-D, egy HDMI 2.0-s, illetve egy DisplayPort 1.2-es videó kimenettel érkezik. Az új videokártya 22 centiméter hosszú, 12,5 centiméter széles és 3,9 centiméter magas, extraként pedig jár mellé 14 napnyi XSplit Gamecaster Premium előfizetés is.

Az ASUS újdonsága rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward