TSMC + 590 millió USD = 40 nm-es gyártósor

A TSMC a világ legnagyobb szerződéses chipgyártó nagyvállalataként rendkívül nagy szereppel bír a félvezető piacon. A cégnek rengetek komoly partnere van, köztük például az Nvidia is, aki már korábban bejelentette, hogy hamarosan lehetőség nyílik a 40 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-k gyártására a TSMC üzemében. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a TSMC-nek hatalmas befektetésre volt szüksége, hogy a gyártósort és a különböző üzemegységeket felkészítse a feladat zökkenőmentes ellátására.

TSMC + 590 millió USD = 40 nm-es gyártósor

A TSMC a világ legnagyobb szerződéses chipgyártó nagyvállalataként rendkívül nagy szereppel bír a félvezető piacon. A cégnek rengeteg komoly partnere van, köztük például az Nvidia is, aki már korábban bejelentette, hogy hamarosan lehetőség nyílik a 40 nm-es csíkszélességgel készülő GPU-k gyártására a TSMC üzemeiben (az ATI pedig már vígan gyártatja ott az RV740-et). Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a TSMC-nek hatalmas befektetésre volt szüksége, hogy a gyártósorokat és a különböző üzemegységeket felkészítse a feladat zökkenőmentes ellátására.

A hírek szerint a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) február óta  nem kevesebb, mint 590 millió dollárt költött a felszerelés korszerűsítésére, amelynek eredményeként a 40 nm-es gyártósor kibővült .

A TSMC a Taiwan Stock Exchange-en (TEX) keresztül jelentette be, hogy hat különböző, a gyártáshoz szükséges gépsort vásárolt a Applied Materials Asia-Pacific, ASML Hong Kong, Ebara, KLA-Tencor, Lam Research és Novellus Systems-től, valamint további kettőt a Dainippon Screen Manufacturing-től. A cégnél nem csak az üzem fejlesztésével, hanem új munkaerő felvételével is készülnek a 40 nm-es chipek gyártására. A TSMC néhány száz új mérnököt keres jelenleg is a 300mm-es ostyákkal dolgozó üzemeibe.

A korábbi hírek alapján már az Nvidia is várja, hogy megkezdődjön a 40 nm-es chipek sorozatgyártása, ám a első GPU, ami ezt a gyártástechnológiát  használja majd az ATI RV740-ese lesz (HD4770).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward