TSMC: 3 év kell majd, hogy talpra álljon az ipar

A félvezető gyártás és a hardverpiac egyaránt nehéz időket él át jelenleg: a kereslet rendkívül alacsony, a világgazdasági válság miatt pedig igen nehéz a fennmaradás a kisebb-nagyobb pénzügyi gondokkal küszködő vállalatoknak. A német Qimonda nemrégiben jelentett csődöt, de a legfrissebb hírek szerint még közel sem érte el a piac a mélypontot.

TSMC: 3 év kell majd, hogy talpra álljon az ipar

A félvezető gyártás és a hardverpiac egyaránt nehéz időket él át jelenleg: a kereslet rendkívül alacsony, a világgazdasági válság miatt pedig igen nehéz a fennmaradás a kisebb-nagyobb pénzügyi gondokkal küszködő vállalatoknak. Például a német Qimonda nemrégiben került csődeljárás alá, és a legfrissebb hírek szerint még közel sem érte el a piac a mélypontot.

A TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) igazgatója, Morris Chang a The Wall Street Journal hasábjain fejtette ki gondolatait azzal kapcsolatban, hogy a félvezető iparnak a jövőre nézve pontosan milyen kilátásai vannak, illetve várhatóan mennyi időbe telik, míg az ipar ismét magához tér a könnyűnek egyáltalán nem mondható időszak után.

Chang szerint a jelenlegi helyzet alapján várhatóan nagyjából 3 év kell a félvezető iparnak ahhoz, hogy valamelyest talpra álljon, és visszakússzanak a mutatók a válságot megelőző 2008-as szintre. Chang több, mint 50 éve van a szakmában, a világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyárának alapítójaként megfelelő tapasztalatokkal és rálátással rendelkezik ahhoz, hogy megbízhassunk szavaiban, vagy legalábbis biztos alapnak tekinthessük azokat. Chang szerint a félvezető piac a világgazdaság lassulása miatt nagy esésen van túl, közel van már a mélyponthoz, de még csak a közeljövőben fogja elérni azt.

Az előrejelzések meglehetősen kiábrándítóak, de hogy mennyire válnak be, illetve tényleg 3 év kell-e majd a piacnak a regenerálódáshoz, az idővel kiderül. Mindenesetre így már nagyjából érthető a piac jelenlegi gyenge szereplése.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward