Tovább javul a Lenovo MacBook Air-rivális notesze

A ThinkPad X300-as noteszgép nagyjából hat hónapja van jelen a piacon, a gyártó a noteszgépet az Apple MacBook Air-je ellen küldte harcba, a két gép között számos hasonlóság van. A vékony notebook 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, nagy előnye a terméknek, hogy akkumulátorát a felhasználók is el tudják távolítani, illetve ki tudják cserélni, ha szükséges, az Apple noteszgépénél erre nincs lehetőség a készülék házának megbontása nélkül.

Tovább javul a Lenovo MacBook Air-rivális notesze

A Lenovo ThinkPad X300-asa nagyjából hat hónapja van jelen a piacon, a gyártó a noteszgépet az Apple MacBook Air-je ellen küldte harcba, így a két gép között számos hasonlóság van. A vékony notebook 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz, csak úgy, mint a MacBook Air, ám nagy előnye a Lenovo gépének, hogy akkumulátorát a felhasználók is el tudják távolítani, illetve ki tudják cserélni, ha szükséges, az Apple noteszgépénél erre viszont nincs lehetőség a készülék házának megbontása nélkül.

A ThinkPad valamivel drágább ugyan riválisánál, de sokak szerint jobb választásnak bizonyul, ha beépített GPS-re vagy DVD íróra van szükség. A Lenovo terméke most még vonzóbbá válhat a vásárlók számára, ugyanis a készüléknek megjelenik a Centrino 2-es platformra épülő változata, amely ThinkPad X301-es típusjelzéssel lesz ellátva. Az új modell már javában készül, megjelenésére augusztus 26-án számíthat a nagyközönség.

A ThinkPad X301 a hírek szerint megtartja elődjének vonzó tulajdonságait, azaz 13,3 hüvelykes képátlójú LED-es háttérvilágítású kijelzővel, 1 inch (2,54 cm) alatti vastagsággal és 1,3 Kg körüli súllyal fog rendelkezni. A készülékben ezentúl új, alacsony fogyasztású Intel processzor, DDR3-as rendszermemória, valamint nagyobb kapacitással bíró SSD meghajtó fog elhelyezkedni. A készüléket 1,2 GHz-es vagy 1,4 GHz-es Core 2 Duo U9000-es processzorral lehet megrendelni, mindkét termék 6 MB másodszintű gyorsítótárral és 1066 MHz-es FSB-vel üzemel. Az adatok tárolásáról igény szerint 80 GB-os merevlemez, vagy 128 GB-os SSD meghajtó gondoskodik, fontos újítás, hogy a készülék immáron DisplayPort kimenettel is fel lesz szerelve, amelyet sajnos még csak kevés monitor támogat.

Augusztus 26-tól kezdve 2599 dolláros alapáron lesz elérhető kereskedelmi forgalomban a termék, de a 128 GB-os SSD meghajtóval ellátott verziók megjelenésére majd csak valamikor szeptemberben kerülhet sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward