Toshiba notebookok SLI-vel játékosoknak

A Toshiba a bejelentette két új notebookját, amelyekben két darab Nvidia GeForce 8 M GPU üzemel majd SLI módban. Az SLI-vel szerelt notebookokról már körülbelül másfél évvel ezelőtt is hallhattunk, ám ekkor csak néhány gyártó készített ilyen konfigurációkat, azokat is rendkívül drágán értékesítették főként az extrém játékosoknak. A Toshiba az első olyan nagy gyártó, aki SLI-vel felvértezett notebookokat dob piacra.

Toshiba notebookok SLI-vel játékosoknak

A Toshiba a bejelentette két új notebookját, amelyekben két darab Nvidia GeForce 8 M GPU üzemel majd SLI módban. Az SLI-vel szerelt notebookokról már körülbelül másfél évvel ezelőtt is hallhattunk, ám ekkor csak néhány gyártó készített ilyen konfigurációkat, azokat is rendkívül drágán értékesítették főként az extrém játékosoknak. A Toshiba az első olyan nagy gyártó, aki SLI-vel felvértezett notebookokat dob piacra.

" A tavalyi év folyamán a Toshiba útjára indította játékosoknak készített notebook sorozatát, amely Nvidia GPU-ra épült, a készülékek jól ötvözik a teljesítményt a praktikusságot és az eleganciát. A Toshiba bejelentése, amely szerint az NVIDA SLI technológiájával vértezi fel az új, játékosoknak szánt konfigurációkat, azt mutatja, hogy a vállalat figyel a mobil játékosok igényeire is." - mondta Rene Haas az Nvidia notebook GPU részlegének igazgatója.

A Toshiba két konfigurációt dob piacra: az egyik egy rendkívül erős konfiguráció, amely játékra és multimédiás feladatokra lesz kihegyezve, míg a másik egy gyengébb notebook, gyengébb teljesítményű alkatrészekkel. Mindkét gépben két darab GeForce 8600M GT mag lesz jelen, valamint mindkét gépben találunk HD-DVD meghajtót is. A készülékek súlya 5.8 Kg körül helyezkedik majd el, így kissé nehezen nevezhetjük őket mobil megoldásoknak.

A nagyobb teljesítménnyel rendelkező példány a Toshiba Satellite X205-SLI3 elnevezést kapja, a készülék 17 colos, 1680x1050 pixeles felbontással rendelkező kijelzőt kap, a rendszerben egy Intel Core 2 Duo T7500 (2,20 GHz, 4 MB l2 cache, 800 MHz PSB) processzor lesz jelen. A rendszermemória szerepét 2 x 1 GB DDR2-667 MHz-es modulok töltik be, a nagyobb sebesség érdekében két darab 2,5 colos merevlemezt helyeznek el a konfigurációban, amelyek 5400 RPM-es sebességgel és összesen 320 GB tárterülettel rendelkeznek. A játékgépben helyet kab még a 802.11 a/g/n adapter, a Bluetooth 2.0-ás modul, valamint egy ujjlenyomat-leolvasó, egy beépített webkamera és egy beépített mikrofon is. A géphez a gyártó mellékel még egy USB-s HDTV tunert is. A konfiguráció ára várhatóan 2499 dollár körül helyezkedik majd el.

A Toshiba Satellite X205-SLI1 szintén 17 colos kijelzővel érkezik, ám a kijelző felbontása már "csak" 1400x900 pixel lesz.. A rendszerben egy Intel Core 2 Duo T7250-es (2 GHz, 4MB l2 cache, 800 MHz PSB) processzor teljesít szolgálatot, ez a konfiguráció is 2 GB DDR2-667 MHz-es rendszermemóriával kerül forgalomba. A notesz 2 darab 2,5 colos 5400 RPM-es merevlemezzel büszkélkedik, a két egység összesen 240 GB tárolókapacitással bír.  A 802.11 a/g/n WiFi vezérlő, a Bluetooth 2.0, az ujjlenyomat-leolvasó és a beépített webkamera, valamint mikrofon ebben a gépben is jelen van. A Toshiba Satellite X205-SLI1 ára 1999 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward