Több újdonság is késni fog az Nvidiánál

A múlt hét folyamán adtuk hírül, hogy a vállalat GeForce 9-es családjának első tagja, azaz a GeForce 9600GT néhány napot késni fog az eredeti tervekhez képest. A legfrissebb hírek szerint a vállalat több újdonsága is később fog megjelenni a tervezettnél: a termékek között lapkakészletek és egy videokártya egyaránt megtalálható, a csúszás okairól azonban egyelőre nincsenek információk.

Több újdonság is késni fog az Nvidiánál

A múlt hét folyamán adtuk hírül, hogy a vállalat GeForce 9-es családjának első tagja, azaz a GeForce 9600GT néhány napot késni fog az eredeti tervekhez képest. A legfrissebb hírek szerint a vállalat több újdonsága is később fog megjelenni a tervezettnél: a termékek között lapkakészletek és egy videokártya egyaránt megtalálható, a csúszás okairól azonban egyelőre nincsenek információk.

Az NVIDIA számos új termékének debütálását későbbre halasztotta, a csúszás számos lapkakészletet érint, amelyek között megtalálható a 780a, 750a, 790i és a 790i Ultra is, de a csúszás miatt a GeForce 9800 GX2 is később jelenik meg. Az előbbiekben felsorolt termékek a korábbi tervek alapján februárban rajtoltak volna, ám az Nvidia jelenleg ismeretlen okok miatt minden termék megjelenését márciusra halasztotta. A feltételezések szerint a késés egyik lehetséges oka a Kínai Új Év.

A késés miatt a HD3870 X2 és a GeForce 9800 GX2 közötti háború is később kezdődik meg, ennek köszönhetően az AMD termékének van egy extra hónapja, amelyben rivális nélkül lehet jelen a piacon, ennek köszönhetően az Nvidiától némi részesedést is elhódíthat az AMD kártyája. A 790i és a 790i Ultra lapkakészletek a csúszás miatt a későbbiekben egyenesen az Intel X48-as lapkakészletével kell, hogy megmérkőzzenek. Az Nvidia februári tervei közül kizárólag a GeForce 8200 megjelenése marad változatlan.

A GeForce 8200 ellenfele, az AMD 780G pár napon belül jelenik meg Kínában. A csúszások közül a GeForce 9600 GT késése is kellemetlen lehet az Nvidia számára, mivel a rivális AMD HD3600-as sorozata már január 23. óta kapható a piacon.

Az értesüléseket a gyártó egyelőre sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward