Több lépcsőben jön az AMD HD5000-es sorozata

Az AMD következő generációs videokártya családjának felsőkategóriás, egy GPU-val ellátott tagjáról pont a mai nap folyamán adtunk hírt, amelyben a DirectX 11-es támogatással ellátott jövevények specifikációiról is írtunk néhány sort. Az adatok természetesen hivatalos megerősítést mindezidáig nem nyertek, ám a szeptember 22-én esedékes rajt alkalmával majd meggyőződhetünk róla, hogy mennyire voltak hitelesek a kiszivárgot és egyébként teljesen hihető információk.

Több lépcsőben jön az AMD HD5000-es sorozata

Az AMD következő generációs videokártya családjának felsőkategóriás, egy GPU-val ellátott tagjáról pont a tegnapi nap folyamán adtunk hírt, amelyben a DirectX 11-es támogatással ellátott jövevények specifikációiról is írtunk néhány sort. Az adatok természetesen hivatalos megerősítést mindezidáig nem nyertek (csak a 2.16 milliárd tranzisztor és a 2.5TFLOPS biztos), ám a szeptember 22-én esedékes rajt alkalmával majd meggyőződhetünk róla, hogy mennyire voltak hitelesek a kiszivárgot és egyébként teljesen hihető információk.

A Radeon HD5800-as sorozatú asztali videokártyák után most a friss család egyéb tagjairól is érkeztek hírek, ám ezek egyelőre nem a specifikációkkal foglalkoznak, hanem a termékek megjelenésével kapcsolatban adnak némi támpontot a nagyközönség számára. A hírek szerint a Radeon HD 5700-as sorozatú kártyák, azaz a Radeon HD 5770-es és 5750-es modellek október folyamán indulnak hódító útjukra, majd novemberben érkezik a vállalat csúcskártyája, a két GPU-val ellátott Radeon HD 5870 X2-es modell (remélhetőleg nem csak papíron).

Ezzel egy időben a mobil videokártyák is elkészülnek, amelyek szokás szerint négy kategóriában foglalnak helyet: felső kategória, teljesítmény kategória, kereskedelem fő árama (középkategória) és belépőszint. A felsorolt szegmensekben sorrendben a Mobility Radeon HD 5800-as, 5700-as, 5600-as és 5400-as videokártyák foglalnak majd helyet.

Az új videokártyák két bejelentés keretein belül mutatkoznak majd be. Az első bejelentés szeptember 22-én esedékes, ekkora a Radeon HD 5850-es és 5870-es videokártyák indulnak hódító útjukra, igaz csak formálisan, ugyanis a termékek majd csak valamikor októberben jelenhetnek meg az üzletek polcain. A fennmaradó kártyák és mobil termékek bemutatója a Windows 7 hivatalos bejelentésével egy időben zajlik majd, ekkor az AMD útjára indítja VISION márkanevét is, amely a különböző AMD alapú konfigurációk egyszerűbb megkülönböztethetőségét hivatott elősegíteni. A VISION 2010 első negyedévében egy új felsőkategóriás szegmenssel, a VISION Black-kel bővülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward