Több hosszabb vágás is érkezhet a Star Wars: Skywalker korából

Több forrás szerint JJ Abrams rendező elégedetlen a filmmel, és a Disney hajlik a hosszabb változatok kiadására.

Több hosszabb vágás is érkezhet a Star Wars: Skywalker korából

A Lucasfilm, a Disney és a Bad Robot stúdió több forrása is megerősítette, hogy újabb, hosszabb vágások érkeznek majd a Star Wars: Skywalker korából. Nem sokkal ezután a film vágója, Maryann Brandon egy interjúban beszélt arról, hogy nagyon sokat küzdöttet a Lucasfilmmel annak érdekében, hogy a rendező eredeti elképzeléseinek megfelelő vágás kerülhessen a mozikba, de ezt végül nem sikerült elérniük.

Ennek több oka is volt, melyek közül az egyik, hogy Az utolsó Jedik és a rendező Rian Johson felé irányuló rajongói haragot látva a Lucasfilm egyszerűen biztonsági játékot játszott: "Biztosak akartak lenni benne, hogy a Skywalker kora szépen lezárja a trilógiát, nem okoz konfliktusokat a rajongókkal, és közben visszahozza a klasszikus karaktereket, új Jedi erőket mutat be, és visszafordítja Luke Skywalker karakterét is" - fogalmazott az egyik forrás.

De talán ennél is fontosabb, hogy a Disney nem akart mozikba küldeni egy filmet, ami több mint 3 órás, így ugyanis kevesebbet lehet belőle vetíteni, és ez meglátszott volna az első pár hét bevételein. A források szerint valójában a Disneynek fogalma sem volt arról, mit is akarnak a rajongók valójában, szóval megpróbáltak a zavarosban halászni, kiadni valamit, és a lehető legtöbb pénzt bezsebelni a lehető leghamarabb, ez pedig csak egy rövidebb vágással lehetséges.

A rendező JJ Abrams rengeteg olyan jelenetet forgatott le, amikben régebbi szereplők cameóznak, vagy amik kifejezetten a régi trilógia rajongóinak szólnak, azonban mikor mindez összeállt, messze túllépték a 140 perces játékidőt, amit viszont a Disney egyáltalán nem akart túllépni. Ez komoly gondokat okozott Abramsnek, mert nem akart senkit cserben hagyni, de muszáj volt megnyirbálnia az anyagot. A hírek szerint visszatért volna Lando mellett Lobot is a Felhővárosból, bekerült volna egy wampa lény, de még egy titkos kapcsolódási pont is Boba Fetthez.

Mint azt a film vágója, Maryann Brandon elmondta, alig volt idejük arra, hogy a mozikba került változat vágását befejezzék, és valójában sokkal többet akartak kihozni a filmből. Mit ne mondjunk, ez látszik is például a film elkapkodott nyitányán is.

A források szerint azonban a negatív kritikai visszhangot látva a Disney elkezdett felpuhulni, és most már arról beszélnek, hogy a következő egy-két hónapban mozikba kerülhet egy bővített kiadás, ami három-öt teljesen új jelenetsort hoz be a filmbe, ahhoz hasonlóan, ahogy az Avengers: Endgame is kibővült két hónappal a megjelenés után. A források szerint a Disney ebben remek lehetőséget lát, hiszen így a rajongókat kétszer húzhatják le.

Ezzel a 142 perces eredeti változat 165 percesre bővülne, és a hírek szerint a készítők listájának végére bekerülne egy kis kedvcsináló a Blu-ray kiadáshoz, ami már 185 perces lenne, és ezt lenne tulajdonképpen a JJ Abrams-féle rendezői változat.

De itt még nincs vége: a források szerint tovább 7 percet adnának hozzá ehhez a változathoz, amikor a Skywalker kora felkerül a Disney+ szolgáltatásba. Ezek már olyan jelenetek lennének, melyeknek az utómunkái (tehát például a CGI effektek) el sem készültek a mozis verzió befejezésére.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap