Thermalright HR-03 GTX hűtő a GT200-asokhoz

Thermalright HR-03 GTX hűtő a GT200-asokhoz

Az elmúlt hetek folyamán inkább az AMD Radeon HD 4870 X2-es modelljéhez jelentek meg különböző vízhűtő alkalmatosságok, az Nvidia csúcskártyáihoz csak csendben készültek a különleges hűtő megoldások. A Thermalright bejelentette legfrissebb videokártya hűtőjét, amely a GT200-as Nvidia kártyákhoz passzol, és amely különleges dizájnnal és jó hűtőteljesítménnyel próbálja meghódítani a piacot.

A HR-03 GTX típusjelzéssel ellátott termék 133 mm x 156 mm x 38 mm-es méretekkel rendelkezik. Az újdonság GPU-val érintkező talpazata réz alapokon nyugszik, a terméken található hat darab hőcső szintén rézből készült, ezeket nikkelezett bevonat segítségével próbálja még dizájnosabbá tenni a gyártó. A hat darab hőcső a forrófejű GPU-tól egyenesen a nagyméretű hűtőfelülethez vezeti a hőt, az alkalmatosság hűtőbordáira gond nélkül rögzíthetünk egy 92 mm-es hűtőventilátort is a még hatékonyabb hűtés kedvéért. Ilyen ventilátort sajnos nem tartalmaz a csomag, ám a gyártó mellékel hűtőbordákat a tápellátásért felelős áramköri elemek és a memóriachipek hűtéséhez is.

A Thermalright szakemberei egy ADDA 92 mm-es ventilátor használatával tesztelték a hűtőt, a ventilátor percenkénti 2100-as fordulatszámon üzemelt. A GeForce GTX280 a Thermalright HR-03 GTX segítségével 10 Celsius fokkal hűvösebben üzemelt alapjáraton, valamint 15 fokkal hűvösebben tette a dolgát terhelés alatt, mint a referencia hűtővel felszerelt példányok.

Az újdonság megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem szolgált részletekkel a gyártó, sőt, a termék ajánlott végfelhasználói árát sem árulta el.

A hivatalos weboldalon található leírás alapján úgy tűnik, hogy az újdonság a GT200-as GPU-val ellátott kártyák esetében csak és kizárólag 92 mm-es ventilátor alkalmazása mellett használható. Mellesleg a terméket csak a GT200-as kártyákhoz (GTX 260 és GTX 280) lehet használni, mint azt a bevezetőben már leírtuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward